Anasayfa /  Foto Galeri

Dul ve yetim maaşlarına temmuzda yüzde 4.57 zam geliyor!

SSK ve Bağ-Kur’dan dul ve yetim aylığı alanların maaşları temmuz ayında zamlanacak. TÜİK, 2020 Ocak-Mayıs 5 aylık enflasyonu yüzde 4.57 olarak açıkladı. Buna göre de SSK ve Bağ-Kur’dan dul ve yetim aylıkları alacak olanlar için yüzde 4.57 zam kesin gözüküyor.

Dul ve yetim maaşlarına temmuzda yüzde 4.57 zam geliyor! - Sayfa 1

Dul ve yetim maaşlarına temmuzda yüzde 4.57 zam geliyor!

Temmuz ayıyla birlikte SSK ve Bağ-Kur, dul ve yetim aylıkları da artacak. Ölüm aylığı alanlar ocak ve temmuz olmak üzere senede iki kere ve bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranına göre maaşlarını zamlı alıyor.

Dul ve yetim maaşlarına temmuzda yüzde 4.57 zam geliyor! - Sayfa 2

TÜİK, 2020 ocak-mayıs 5 aylık enflasyonu yüzde 4.57 olarak açıkladı. Buna göre de SSK ve Bağ-Kur’dan dul ve yetim aylıkları alacak olanlar için yüzde 4.57 zam kesin gözüküyor. Enflasyon bu oranın üstüne çıkarsa fazla zam alabilecekler. Kesin zam oranı ise 3 Temmuz’da açıklanacak, geçmiş 6 aya ait enflasyon oranına göre netleşecek.

Dul ve yetim maaşlarına temmuzda yüzde 4.57 zam geliyor! - Sayfa 3

Buna göre de temmuz ayında yüzde 25 hisse oranına göre en düşük ölüm aylığı 390 lirayı geçecek. En yüksek ölüm aylığı ise yüzde 75 hisseye 4 bin 500 lirayı geçecek

. Bu maaşlara ek ödeme de dahil değil. Ölüm aylığından, vefat eden sigortalının eşi, çocukları ve bazı şartlara göre de anne ve babası yararlanabiliyor.

Vefat eden sigortalının dul eşine yüzde 50 oranında aylık bağlanırken, sigortalının çocuğu yoksa ve eşine kendi sigortalılığı nedeniyle gelir ya da aylık bağlanmamışsa yüzde 75’i oranında ölüm aylığı bağlanıyor.

Dul ve yetim maaşlarına temmuzda yüzde 4.57 zam geliyor! - Sayfa 4

"Zammı maaşınızın üzerinden hesaplayacaksınız"


Soru: Memur emeklisiyim. Ocak ayında bizlere yüzde 5.5 zam yapıldı. Ancak benim hesabıma göre bankaya eksik maaş yatıyor. Gerekli yerlere müracaat ettim ama net bir dönüş alamadım. Neden maaşım eksik gözüküyor?