Anasayfa /  Sağlık

DSÖ Gazze'ye yönelik yardımlardaki işbirliği için Bakan Fahrettin Koca'ya teşekkür etti

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, Gazze'ye yönelik sağlık alanındaki yardım işbirliği için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Sağlık Bakanlığı'na teşekkürlerini iletti.

Abone ol
Abone ol 18 Ekim 2023 13:50

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, Gazze'ye yönelik sağlık alanındaki yardım işbirliği için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Sağlık Bakanlığı'na teşekkürlerini iletti.

Sosyal medya platformu X üzerinden paylaşım yapan Kluge, "Bu kritik dönemdeki işbirliği için Bakan Koca ve Türkiye Sağlık Bakanlığı'na içten teşekkürlerimi iletiyoruz." şeklinde ifade etti.

Kluge, Gazze'deki acil durumda olan hastalara ve sağlık kuruluşlarına gerekli tıbbi ve diğer yardım malzemelerinin güvenli bir şekilde ulaştırılması için DSÖ ve insani yardım partnerlerinin kararlılıkla çalıştığını vurguladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye olarak, bölgeye gemi hastane göndermeye, Gazze'de ya da Refah Sınır Kapısı'na yakın noktalarda sahra hastaneleri kurmaya, Filistinli kardeşlerimize sağlık hizmeti sunmaya hazırız." ifadesini kullanmıştı.

Koca, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik dehşet verici saldırının ardından DSÖ'nün en yüksek düzey yetkilileri dahil bir dizi uluslararası muhatabıyla gerçekleştirdiği telefon diplomasisine dikkat çekti. Sağlık kurumlarının, hangi koşullarda ve hangi gerekçeyle olursa olsun saldırıya uğramasının kesinlikle kabul edilemez olduğu düşüncesini bu görüşmelerde temel bir nokta olarak dile getirdi.

Fahrettin Koca, "DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge ile yaptığım görüşmede bölgenin sağlık hizmetleri konusunda desteklenmesinin acil ve elzem olduğunu belirttim. Bu çalışmaları yürütmek üzere eğer karar verirse DSÖ ile birlikte hareket etmeye hazırız. Yaptığım görüşmelerde Dünya Sağlık Örgütünün de bu anlamda tarihi bir sorumluluğu olduğunu ısrarla belirttim." demişti.

 

 

Yorumlar