Anasayfa /  Ekonomi

Dolar yeniden yükselişe geçti! Güncel Dolar Euro kuru!

Dolar dün ara verdiği yükselişine yeniden başladı. İşte güncel Dolar/TL kuru...

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 07 Eylül 2022 10:16

Dolar dün ara verdiği yükselişine yeniden başladı... Dolar/TL kuru bugün 18.25'ten başladı. Euro ise 18,06 TL'den... 

Hükümetten enflasyon açıklamaları gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan enflasyon ile ilgili olarak "Enflasyon hala en ciddi sorunumuz olmayı sürdürüyor. İnşallah yılbaşından sonra enflasyonun hızlı bir şekilde inişine şahit olacağız. Önce 40'lı, ardından 30'lu, yıl sonuna doğru 20'li rakamlardaki enflasyonla ülkemizi bu tehdidin gölgesinden çıkarmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada KOBİ'ler için yeni kredi paketinin hazırlandığını söyledi. Nebati, paketin KOBİ odaklı olduğunu ve üretim, istihdam ve ihracatı önceleyen bir paket olduğunu söyledi. 

Dolar, Fed Başkanı Powell'ın konuşmasından beri yaşananlarla küresel para sistemi gezegeninin güneşi olduğunu bir kez daha gösterdi. 

Dolar, Fed'in faiz artışları ve küresel resesyon endişeleriyle güvenli liman olmayı sürdürüyor. Fed yetkililerinden gelen "enflasyon yüzde 2'ye düşene kadar faiz artırılmalı" sözlerinin ardından Jackson Hole kapanış konuşmasında Fed Başkanı Powell "Enflasyon ile mücadele acı verecek" sözlerini kullandı. Bu iki açıklama küresel yatırımcıların dolara kaçışını hızlandırdı. Doların küresel para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi 110,472 seviyelerinde bulunuyor. Endeks yılbaşından bugüne yüzde 15,68 arttı. 

Euro, bölgede yaşanan enerji kriziyle değer kaybetmeye devam ediyor. Rusya'nın Euro bölgesine verdiği gazı kesmesinin ardından euro/dolar paritesi 0.99'un da altına inerek 0,9899'a indi. Euro'da gözler yarın ECB'nin açıklayacağı faiz kararına odaklandı. ECB'nin yüzde 0.75 baz puan artırım yapması beklenirken yatırımcıların asıl odak noktası ECB Başkanı Lagarde'nin açıklamalarında olacak. Enerji krizine karşı ECB'nin ne yapacağını dillendirebilir. 

Bugün içerde önemli veri bulunmazken, dışarda euro bölgesinin motoru Almanya sanayi üretim rakamları ile Euro bölgesi GSYH rakamları açıklanacak. 

Yorumlar