Anasayfa /  Ekonomi

Dolar uçuşa geçti ! 15 Mart Dolar kuru

Corona virüsü başta olmak üzere birçok etken sebebi ile Dolar yükselişe geçti ve ateşi sönmüyor. PEki 15 Mart Dolar kuru ne kadar? Dolar kaç TL oldu? İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 15 Mart 2020 10:22

Dünya kara Pazartesi şoku ile sarsılmıştı. Küresel piyasalarda yaşanan Corona virüsü kaynaklı panik satışlarının yanı sıra, petrol fiyatlarının çakılmasının ardından altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor.

Uzmanlar, altındaki son gelişmeleri değerlendirdi. Peki, bu hafta altın fiyatları nasıl olacak? Altın fiyatları artacak mı? Yatırımcıların güvenli liman arayışıyla spot altın, 2012 aralık ayından bu yana en yüksek seviyesi olan 1700 doları aştı. Uzmanlar güvenli limanlara topluca bir kaçış olduğunu belirtiyor. 2008 ekonomik krizi sonrası dünya ekonomisi en kötü günlerinden birini yaşarken gelişmelerden sonra gözler euro, dolar kuru ve altın fiyatları için yaşanacak gelişmelere çevrildi.

15 Mart Dolar kuru ne kadar? Dolar kaç TL oldu?

DOLAR

ALIŞ6.3291
SATIŞ: 6.3299
ÖNCEKİ KAPANIŞ6.3173

EURO

ALIŞ: 7.0211
SATIŞ7.0451
ÖNCEKİ KAPANIŞ7.0729

AMERİKA'DA BORSA YÜZDE 7 KAYIPLA GÜNE BAŞLADI, İŞLEMLERE ARA VERİLDİ!

SP 500 endeksi güne yüzde 7 gibi ciddi bir kayıpla başlarken yaşanan panik duygusu ve ani satış şoku nedeni ile işlemlere 15 dakikalık ara verildi.

Korana Virüsü salgını nedeni ile hem talep hem de arzda büyük daralma yaşanırken tüm bu gelişmeler ekonomik olarak teknik resesyon riskini ortaya çıkardı.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Pimco küresel baş ekonomi danışmanı Joachim Fels "Ekonomi için önümüzdeki birkaç aylık dönemde henüz en kötü geride kalmadı.

İkinci çeyrekte toparlanma gelecektir, ancak reel ekonomiye de yansıyacak finansal koşularda sert daralmaya yol açabilecek ABD şirket nakit akışlarının bozulduğu bir ortamda, ABD kredi çevriminde olası aksaklıklardan endişeliyiz" diyerek hem Avrupa hem de Amerikan ekonomisi için teknik resesyon riskinin büyük oranda arttığını söyledi.

 

 

 

Yorumlar