Anasayfa /  Ekonomi

Dolar kuru için ünlü İngiliz bankasından açıklama! Net tarih verildi!

İngiltere merkezli dev bankadan Türkiye ekonomisi için analiz ve uyarılar geldi. 20 Aralık 2021 sonrasında 18 liradan gevşeyen ve 13.5 liraya kadar düşen dolar ile ilgili korkutan uyarılar geldi. Banka doların hareketleneceğini ve 16 liraya çıkacağını açıkladı, bunun için de kesin tarih verdi.

Abone ol
Abone ol 10 Şubat 2022 17:50

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İngiltere'nin başkenti Londra'da çeşitli bankaların ve yatırımcıların üst düzey yöneticileriyle iki gün süren toplantılar gerçekleştirmişti ve Reuters haber ajansı iddiasına göre ise Bakan Nebati'nin toplantılarda döviz kurunun sabit kalacağı taahhüdünde bulunduğunu aktarmıştı.

Piyasalardaki şu andaki yatay seyir sürerken dolar 13.5 lira, euro da 15 liranın üstünde seyrediyor. Ancak ünlü İngiliz bankası dolar ile ilgili korkutan bir analiz yayımladı ve doların kaç liraya çıkacağını açıkladı.

Standard Chartered Bank, 2022 ve 2023 için dolar/TL tahminini güncellerken kur korumalı Türk lirası mevduatın kamu maliyesi üzerinde risk oluşturduğunu belirtti ve gelecek aylarda doların ne kadar olacağı üzerine bir rapor hazırladı. Buna göre 

Banka, 2022 yılının ilk çeyreğinde (ocak-şubat-mart) doların 14 lira olacağını açıklarken, dolar kuru tahminini 2022 ikinci çeyrek için 11 liradan 16 liraya çıkardı.

Etiketler dolar kuru dolar
Yorumlar