Anasayfa /  Ekonomi

Dolar kuru bugün ne kadar? 22 Haziran 2020 dolar - euro fiyatları

Vatandaşların her gün en merak ettiği ve araştırdığı konulardan biri de dolar fiyatlarıdır. Günü gününe güncellenen dolar fiyatlarını yakından takip eden vatandaşlar en doğru bilgiye ulaşmak istiyor. Bu yüzden arama motorlarında “dolar bugün ne kadar”, “güncel dolar fiyatları” şeklinde aramalar yapıyorlar. Kişisel ihtiyaçların dışında yatırım amacıyla da kullanılan dolar fiyatları bugün ne kadar oldu?

Abone ol
Abone ol 22 Haziran 2020 07:55

Vatandaşların her gün en merak ettiği ve araştırdığı konulardan biri de dolar fiyatlarıdır. Günü gününe güncellenen dolar fiyatlarını yakından takip eden vatandaşlar en doğru bilgiye ulaşmak istiyor. Bu yüzden arama motorlarında “dolar bugün ne kadar”, “güncel dolar fiyatları” şeklinde aramalar yapıyorlar. Kişisel ihtiyaçların dışında yatırım amacıyla da kullanılan dolar fiyatları bugün ne kadar oldu?

Dolar yeni haftanın ilk günü 22 Haziran 2020 sabahında spot piyasada 6,8482 lira alış fiyatı, 6,8543 lira satış fiyatı seviyesinde yer alıyor.

Euro ise aynı saatlerde 7,6685 lira alış fiyatı, 7,6760 lira satış fiyatıyla işlem görüyor. 

Dolar, geçen hafta corona virüsü vakalarında yeniden artışın hızlı ekonomik toparlanmaya olan güveni zedelemesi ve yatırımcıları rezerv para birimi olan dolara yönlendirmesiyle bir ayın en iyi haftalık performansını kaydetti.

Bu eğilim TL’nin de aralarında yer aldığı gelişmekte olan ülke para birimlerine de satış baskısı olarak yansıyor.

TCMB’nin açıkladığı verilere göre yabancı yatırımcının Türkiye’den piyasa değişiminden arındırılmış DİBS (Devlet İçi Borçlanma Senedi) ve hisse senedi çıkışları, yıl başından beri 12 Haziran’a kadar 11 milyar dolara ulaşmış durumda. 12 Haziran ile biten haftada sınırlı bir hisse senedi girişi görülse de DİBS çıkışları 720 milyon dolar ile oldukça kuvvetli gerçekleşti.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yorumlar