Anasayfa /  Güncel

Doğu Ekspresi güzergahları neresi? Doğu Ekspresi bilet fiyatı kaç TL?

Ülkemizde çok fazla talep gören ve bilet almak için aylar öncesinden sıraya girilen Turistik Doğu Ekspresi’nde yılın ilk sefer tarihi kesinleşmişti. 12 Aralık’ta seferlerine başlayan Doğu Ekspresi’nin bilet fiyatlar merak konusu oldu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 13 Aralık 2022 20:13

Ülkemizde çok fazla talep gören ve bilet almak için aylar öncesinden sıraya girilen Turistik Doğu Ekspresi’nde yılın ilk sefer tarihi kesinleşmişti. 12 Aralık’ta seferlerine başlayan Doğu Ekspresi’nin bilet fiyatlar merak konusu oldu. İşte detaylar...

DOĞU EKSPRESİ NEDİR?
Doğu Ekspresi, TCDD Taşımacılık aracılığıyla 1.365,204 kilometre uzunluğundaki Ankara - Kars güzergâhında her gün karşılıklı işleyen yataklı ve yemekli vagonlardan oluşan anahat trenidir.

DOĞU EKSPRESİ'NİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
Doğu Ekspresi Ankara- Kars- Ankara arasında her gün sefer yapan, pulman, örtülü kuşetli ve yemekli vagonlardan oluşmaktadır. Kuşetli vagonlarda 10 Kompartıman vardır ve her kompartımanda 4 kişi yolculuk yapabilmektedir. Çarşaf, pike ve yastık TCDD Taşımacılık AŞ tarafında verilmekte olup, kompartımandaki koltuklar istenildiğinde yatak şeklinde kullanılabilmektedir. Yemekli vagonda 14 masa ile 47-52 arasında değişen oturma yeri vardır.

Tren geçtiği doğal güzellikler sebebiyle gezginler ve fotoğraf sanatçılarının oldukça yoğun talep gösterdiği trenlerdendir. En yoğun dönem yaz dönemi olup,  bu sezonda seyahatler genelde pulman vagonlarla yapılmaktadır. Kış aylarında ise yürüyüş grupları, fotoğraf sanatçıları, dağcılık grupları, üniversite öğrencileri, öğretmenler gibi bir çok meslek gruplarından talepler genelde kuşetli vagonlara alınmaktadır. Bu grupların tercihi Aralık sonunda başlayıp Mart ayı ortalarına kadar sürmektedir. Doğu Ekspresi Ankara-Kars arasındaki seferini yaklaşık 26 saat sürecinde tamamlamaktadır.

Doğu Ekspresi içerisinde yer alan yemekli vagonlar ise 4’er kişilik masalardan oluşmakta ve yemekli vagonun içerisinde atıştırmalık bisküvi, sandviç, çay, meşrubat, su vb verilmektedir. Tren restoranı 06:00 ile 23:59 saatleri arasında hizmet vermektedir.

DOĞU EKSPRESİ GÜZARGÂHI NE?
Ankara'dan kalkan tren sırasıyla Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars illerinden geçmektedir. Dönüş yolu ise aynı şehirlerden oluşmaktadır.

Turistik Doğu Ekspresi, bu yıl Çarşamba ve Cuma Günleri Ankara’dan saat 15:55’te, Kars’tan ise Cuma ve Pazar Günleri saat 22:20’de hareket edecek.

DOĞU EKSPRESİ BİLET FİYATLARI NE KADAR?
Seyehat tarihinden 30 gün önce satışa açılan bilet fiyatları, 2022-2023 sezonunda Turistik Doğu ekspresi bilet fiyatları yataklı kompartıman için 3 bin 100 TL olarak belirlenmiştir. Bu fiyatın iki veyahut tek kişi için fark etmemesiyle beraber Doğu Ekspresi'nde ise örtülü kuşetli vagon fiyatı kişi başı 339 TL olarak belirlenmiştir. Standart pulman ücreti ise 189 TL'dir.

 

Yorumlar