Anasayfa /  Foto Galeri

Doğru Sanılan 10 Diyet Efsanesi!

Beslenme ve diyetle ilgili doğru bilinen yanlış sayısı çok fazladır. Gerek ailemizden, gerekse sosyal medyadaki bilgi kirliliğinden dolayı yanlış bilgiler aktarılabilir. Bu efsane bilgiler hem diyet programlarında başarılı olmayı engeller hem de motivasyonu düşüren etkenler arasında yer alır. Gelin birlikte doğru sanılan bu yanlışları öğrenip,düzeltelim..!

Doğru Sanılan 10 Diyet Efsanesi! - Sayfa 1

1. “Gün içinde çok fazla çay, kahve ya da bitki çayı içiyorum, su içmeme gerek yok.”

Doğrusu: Çay, kahve ve bitki çayları diüretiktir, yani su içme isteğini artırır. Bitki çayları, çay ve kahve su yerine geçmez. Dolayısıyla çay kahve içtikten sonra aynı bardak büyüklüğünde su da içmeniz gerekir.

Doğru Sanılan 10 Diyet Efsanesi! - Sayfa 2

2. “Çay, kahve içiyorum; ara öğün yapmış sayılırım.”

Doğrusu: Şekersiz olduğunda çay, kahve kalori içermez. Dolayısıyla ara öğün yerine geçmez. Ancak kahveniz sütlü olursa kalori içerir ve ara öğün yerine geçebilir.

Doğru Sanılan 10 Diyet Efsanesi! - Sayfa 3

“3. Karbonhidratı hayatımdan çıkardım, kesin kilo veririm.”

Doğrusu: Karbonhidratlar vücut için çok önemli enerji kaynaklarıdır. Diyette günlük alınması gereken enerjinin %50-55’ini karbonhidratlar oluşturur ve sağlıklı karbonhidratlar ölçüne uygun tüketildiğinde düşman değil, dosttur.

Doğru Sanılan 10 Diyet Efsanesi! - Sayfa 4

4. “Akşam saat 18.00’dan sonra yemek yersem kilo alırım.”

Doğrusu: Akşam çok geç saatlerde yemek yemediğinizde, yatmadan 2 saat önce besin alımı bırakıldığında kilo artışı yaşanmaz. Akşam olabildiğince sindirimi kolay, uykuya dalmayı zorlaştırmayacak besinler tercih edilmelidir.