Anasayfa /  Foto Galeri

Doğru parmağı 20 saniye boyunca sıkarsanız bakın hangi sorunlarınız çözülüyor

Başınıza ağrı mı saplandı, kaslarınızda gerilme mi var, sinirleriniz mi bozuldu, sindirim sıkıntısı mı çekiyorsunuz, yorgun mu hissediyorsunuz? Hemen doğru parmağınızı 20 saniye boyunca sıkın! Peki hangi parmağınızı sıkacağınızı bilmiyor musunuz? Detaylar haberimizde...

Doğru parmağı 20 saniye boyunca sıkarsanız bakın hangi sorunlarınız çözülüyor - Sayfa 1

Refleksoloji vücuttaki belirli bölgele baskı uygulayarak anlık gelişen rahatsızlıkları önleme yöntemidir diyebiliriz. Tıbbi durumlarda etkili bir tedavi olmamakla birlikte, iş stresi, anlık mutsuzluklar, olağan yorgunluklara karşı sizi rahatlatabilecek bazı pratik çözümler sunar.

Araştırmacılara göre her bir parmak ve elin farklı bölgeleri, farklı sıkıntılarımıza çare olacak şekilde tutulup, sıkılıp, ovulduğunda, farklı sıkıntılarımıza çözüm olabiliyor. Nedir peki onlar? İşte size alternatif tedavinin en pratik hali;

Doğru parmağı 20 saniye boyunca sıkarsanız bakın hangi sorunlarınız çözülüyor - Sayfa 2

1- Baş ağrılarınızdan kurtulmak için baş parmağınızı sıkın 

Gündelik hayatımızda yoğun tempodan dolayı bunalabiliyoruz ve baş ağrısı çekebiliyoruz. Çözümü bazen ilaç almakta, kafamıza bez bağlamakta bulabiliyoruz. Fakat baş parmağınızı 20 saniye boyunca sıkınca tüm bu streslerden kurtulabilirsiniz. Kan dolaşımınızı etkileyecek kadar sert olmasada o baskıyı hissedebileceğiniz kadar sıkmanız yeter. Baş parmağınız vücudunuzdaki bütün denge merkezleriyle bağlantılı olarak çalışır ve size rahatlama sağlayacaktır.

Doğru parmağı 20 saniye boyunca sıkarsanız bakın hangi sorunlarınız çözülüyor - Sayfa 3

2. Kötü hislerden kurtulun
Kas sistemleriyle ve böbreklerinizle ilgili sıkıntılarda muhakkak işaret parmağınızı sıkmalısınız. Minnesota Üniversitesi'nin çalışmalarına göre işaret parmağına masajı yapılan kişilerin böbrek rahatsızlığı var ise iyileşme sürecini hızlandırdığı görülmüş. Ayrıca kötü bir olay yaşadığınız,  hüsran duygusu duygusu mu yaşıyorsunuz? Çözümü basit işaret parmağınızı 20 saniye boyunca sıkarak o kötü duygulardan kurtulmanız mümkün.

Doğru parmağı 20 saniye boyunca sıkarsanız bakın hangi sorunlarınız çözülüyor - Sayfa 4

3. Yorgunluk ve sinir

Orta parmağınızı öncelikle sinirlerinizi yatıştırmak ve ve yorgunluğunuzu bastırmak için sıkabilirsiniz. Aynı zamanda karaciğer sorunlarında tedaviye destek amaçlı kullanılan orta parmak masajı, öfkelendiğiniz anlarda sizi sakinleştirebilir. Trafikte sıkışıp kaldınız mı? Orta parmağınızı sağa sola gösterip hakaret amaçlı kullanacağınıza, avcunuza alıp biraz sıkın belki sizi yatıştırabilir.