Anasayfa /  Foto Galeri

Doğan Cüceloğlu ölümü bu çarpıcı sözlerle anlatmıştı!

Ünlü psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu, 83 yaşında evinde geçirdiği kaza sonucu yaşama veda etti. Cüceloğlu’nun başının üzerine düşmesi sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. 10 yaşında annesini kaybeden Prof. Dr. Cüceloğlu, ölümle ilk tanışmasını çok çarpıcı bir şekilde anlatmıştı.

Doğan Cüceloğlu ölümü bu çarpıcı sözlerle anlatmıştı! - Sayfa 1

Ünlü psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu (83), dün Beşiktaş’taki evinde hayatını kaybetti. Anjiyo geçirdiği öğrenilen Cüceloğlu’nun evde başının üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Bir süre önce “Var mısın?” adlı kitabını yayımlayan Cüceloğlu’nun ölümü, okuyucularını yasa boğdu. Edinilen bilgiye göre bir süre önce anjiyo geçiren ünlü psikolog Cüceloğlu, dün Beşiktaş Akatlar’daki evinde yürürken ayağının takılması sonucu başının üzerine düştü. Evdeki görevli durumu sağlık ekiplerine haber verdi. Eve gelen sağlık ekipleri, Cüceloğlu’nun hayatını kaybettiğini tespit etti.

Doğan Cüceloğlu ölümü bu çarpıcı sözlerle anlatmıştı! - Sayfa 2

Emniyet’ten açıklama 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, saat 14.00 sıralarında, Doğan Cüceloğlu’nun yaşamını yitirdiği bilgisi üzerine evinde inceleme yapıldığı kaydedildi. Yapılan araştırmada, Cüceloğlu’nun evine haftada 2 defa temizlemeye giden M.Ç isimli kişinin binaya geldikten sonra 2 defa zile bastığını, kapıyı açan kimse olmadığını söyledi. Eve girdiğinde şahsı hareketsiz olarak yerde yatar vaziyette gördüğünü ve daha sonra yetkililere haber verdiğini söylediği belirtilen açıklamada, Cüceloğlu’nun kafa kısmında düşmeye bağlı kanamanın olduğunun anlaşıldığı, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiği vurgulandı.

Doğan Cüceloğlu ölümü bu çarpıcı sözlerle anlatmıştı! - Sayfa 3

Cüceloğlu’nun ölümüne ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı. Herhangi bir darp cebir izinin olmadığı öğrenilen Cüceloğlu’nun kesin ölüm nedeni için savcı, adli tıp hekimi ile olay yerinde inceleme yaptı. Olay sırasında dışarıda olan eşi Yıldız Hacıevliyagil Cüceloğlu ile kızı da komşularının haber vermesi üzerine eve geldi. Cüceloğlu’nun oğlunun yurt dışında olduğu öğrenildi.

Doğan Cüceloğlu ölümü bu çarpıcı sözlerle anlatmıştı! - Sayfa 4

Prof. Dr. Üstün Dökmen, hocası Cüceloğlu’nun ölümüyle ilgili, “Cumhuriyet döneminin ülkemizi psikoloji bilgisiyle aydınlatan çok önemli fenerlerinden birisiydi. Ağabeyimdi, dostumdu ve hocamdı. Bütün insanlar fani, herkes bir gün ölecek ama hiçbir ölüm yeterince vakitli değildir. Doğan ağabey, 10-15 daha sene verimli yazabilirdi. Ülkenin acı kaybı olmuştur. Bu ülkedeki herkesin kuzey kutbuydu” dedi.