Anasayfa /  Foto Galeri

Doğal gazı kullanırken nelere dikkat edilmeli? 6 adımda güvenli doğal gaz kullanımı

Isınma, pişirme ve sıcak su ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar çevreci ve ekonomik yakıt doğal gazı tercih ediyor. Peki, konutlara ve iş yerlerine 7/24 konfor kazandıran ve doğru kullanıldığında diğer yakıtlara göre çok daha güvenli olan doğal gazı kullanırken nelere dikkat edilmeli? Aksa Doğalgaz, istenmeyen durumlarla karşılaşılmaması ve emniyetli kullanım için dikkat edilmesi gerekenleri ve önerilerini sıraladı.

Doğal gazı kullanırken nelere dikkat edilmeli? 6 adımda güvenli doğal gaz kullanımı - Sayfa 1

6 adımda güvenli doğal gaz kullanımı

Isınma, pişirme ve sıcak su ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar çevreci ve ekonomik yakıt doğal gazı tercih ediyor. Peki, konutlara ve iş yerlerine 7/24 konfor kazandıran ve doğru kullanıldığında diğer yakıtlara göre çok daha güvenli olan doğal gazı kullanırken nelere dikkat edilmeli? Aksa Doğalgaz, istenmeyen durumlarla karşılaşılmaması ve emniyetli kullanım için dikkat edilmesi gerekenleri ve önerilerini sıraladı. 

Doğal gazı kullanırken nelere dikkat edilmeli? 6 adımda güvenli doğal gaz kullanımı - Sayfa 2

Kış mevsimi günden güne kendini hissettirirken havalar giderek daha çok soğuyor. Isınmanın yanı sıra dört mevsim kesintisiz sıcak suya erişim ve yemek pişirme imkanı sunan doğal gazla enerji ihtiyacını karşılamak çok daha konforlu ve avantajlı hale geliyor. Doğru kullanıldığında diğer yakıtlara göre oldukça güvenli olan doğal gazdan faydalanırken emniyet risklerinin ortaya çıkmaması için dikkat edilmesi gereken basit ama etkili kurallar bulunuyor. Aksa Doğalgaz, yanlış kullanım ve ihmaller sonucunda istenmeyen durumlarla karşılaşılmaması ve doğal gazın yaşam alanlarında 7/24 gönül rahatlığıyla kullanılabilmesi için kullanıcılar tarafından hassasiyetle ele alınması gereken hususları 6 maddede anlattı.

Doğal gazı kullanırken nelere dikkat edilmeli? 6 adımda güvenli doğal gaz kullanımı - Sayfa 3

Kontrol edilip onay verilmeden kullanılmamalı

İstenmeyen durumlarla karşılaşmamak ve güvenlik riski oluşmasını önlemek için ilk ve yenilenen sözleşmeler sonrasında yapılacak kullanımlarda, dağıtım şirketi kontrollerini tamamladıktan ve gaz açımını yaptıktan sonra doğal gaz kullanımına başlanmalı, dağıtım şirketinin onayı olmadan kesinlikle tesisatta değişiklik yapılmamalı.

Doğal gazı kullanırken nelere dikkat edilmeli? 6 adımda güvenli doğal gaz kullanımı - Sayfa 4

Cihazlara ve tesisata müdahale edilmemeli

Doğal gaz tesisatına ve yakıcı cihazlara bireysel müdahaleden kaçınılmalı, sertifikasız kişiler tarafından müdahale edilmemeli. Yapılacak her türlü müdahalede dağıtım şirketine mutlaka bilgi verilmeli.