Anasayfa /  Medya /  Dizi

Mehmetçik Kut'ül-Amare İZLE! Mehmetçik Kut'ül-Amare hangi kanalda saat kaçta?

Mehmetçik Kut'ül-Amare dizisi ilk bölümü ile izleyici karşısına çıktı. Peki, Mehmetçik Kut'ül-Amare dizisinin konusu nedir? Mehmetçik Kut'ül-Amare dizisi hangi günler, hangi kanalda yayınlanacak? İşte Mehmetçik Kut'ül-Amare dizisinin ilk bölüm fragmanı ve detayları...

Abone ol
Abone ol 17 Ocak 2018 13:46

Mehmetçik Kut’ül-Amare dizisi, Birinci Cihan Harbi’ne hazırlanan Osmanlı devletinde, tek hayalleri devletin yeniden dirilişi ve kurtuluşu olan, gönlünde vatan sevdasından başka bir şey bulunmayan Mehmet ve arkadaşlarının destansı hikâyesini konu edinen Mehmetçik Kut'ül-Amare dizisi ilk bölümü ile ekranlarda olacak. Peki, Mehmetçik Kut'ül-Amare dizisi hangi günler, hangi kanalda yayınlanacak? İşte, Mehmetçik Kut'ül-Amare dizisi 1. ilk bölüm fragmanı ve dizinin detayları...

MEHMETÇİK KUT'ÜL-AMARE DİZİSİ KONUSU



Mehmetçik Kut’ül-Amare dizisi, Birinci Cihan Harbi’ne hazırlanan Osmanlı devletinde, tek hayalleri devletin yeniden dirilişi ve kurtuluşu olan, gönlünde vatan sevdasından başka bir şey bulunmayan Mehmet ve arkadaşlarının destansı hikâyesini konu alıyor. Darülfünun talebesi olan Mehmet, vatanı için her türlü fedakarlığı ve çabayı göstermekten geri durmaz. Bu amaçla başında Süleyman Askeri Bey’in bulunduğu ve en kabiliyetli askerlerin seçildiği Osmancık Taburu’na katılıp cepheye gitmek için büyük bir mücadele gösterir.

 

İhtişamlı bir devletin varislerine bıraktığı son destan olan Kut’ül Amare Zaferi’ni konu alan dizi, Mehmet karakterini merkezine alarak her anı heyecan, aksiyon ve derin duygularla yoğrulmuş hikâyesiyle seyirciyle buluşacaktır. Bunun yanında Mehmet’in, vatan için canını ortaya koyarken karşısına çıkacak Zeynep ile yaşayacakları sevda ise, çöle yazılan bir aşk destanı olacaktır.

 

Mehmet, başında Süleyman Askeri Bey’in bulunduğu Osmancık Taburu’yla birlikte Arap coğrafyasında büyük bir mücadele gösterecektir. Bölgede yaptıklarıyla Osmancık Taburu içinde büyük bir kahraman haline gelecektir. Mehmet kahramanlıkları İngilizlerin oyunlarını bozacak ve Kut’ül Amare destanının mimarı olacaktır.

 

Osmanlı Devleti’nin, İngilizleri Kut’ül-Amare’de kuşatıp teslim almasında canını ortaya koyacak olan Mehmet ile birlikte Osmancık Taburu’nun diğer kahraman askerleri de yakından tanıtılacaktır. Aynı zamanda Osmanlı Devleti askerleriyle, İngiliz askerleri arasında çöllerde, dağ başlarında, nehirlerde yaşanan amansız mücadele tarihi kaynaklara dayanılarak anlatılacaktır.

MEHMETÇİK KUT'ÜL-AMARE DİZİSİ İLK BÖLÜM FRAGMANI (İZLE)







KUT-ÜL AMARE'DE NELER OLDU?

Yeni kurulan Osmanlı 6. Ordusu'nun Komutanlığı'na atanarak 5 Aralık'ta Bağdat'a varan Mareşal Colmar Freiherr von der Goltz Paşa'nın emriyle Irak ve Havalisi Komutanı Miralay (Albay) 'Sakallı' Nurettin Bey'in birlikleri 27 Aralık'ta Kut'u kuşattı. İngilizler Kut'u kurtarmak için General Aylmer komutasındaki kolorduyla hücuma geçti ancak, 6 Ocak 1916 tarihli Şeyh Saad Muharebesi'nde 4.000 askerini kaybederek geri çekildi. Bu muharebede 9. Kolordu Komutanı Miralay 'Sakallı' Nurettin Bey görevinden alındı ve yerine Enver Paşa'nın kendisinden bir yaş küçük olan amcası Mirliva Halil Paşa (Kut) getirildi.

İngiliz Ordusu, 13 Ocak 1916 tarihli Vadi Muharebesi'nde 1.600, 21 Ocak Hannah Muharebesi'nde 2.700 askeri kaybederek geri püskürtüldü. İngilizler mart başında tekrar taarruza geçti. 8 Mart 1916'da Sabis mevkiinde Miralay Ali İhsan Bey komutasındaki 13. Kolordu'ya hücum ettilerse de 3.500 asker kaybederek geri çekildiler. Bu yenilgiden dolayı General Aylmer azledilerek yerine General Gorringe getirildi.

"Türk televizyonculuk tarihinin en büyük dönem prodüksiyonu"

Eren, çekimlerde döneme uygun gerçek mekanlar da kullanıldığını bildirerek, "Kut'ül-Amare Mehmetçik" dizisinin, Türk televizyonculuk tarihinin en büyük dönem prodüksiyonu olduğunu dile getirdi.

Belediyeler, devlet kurumları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle yayına giren dizinin ulaşacağı ülkelere de değinen Eren, şunları söyledi:

"Bu dizimizi Türkçe yayın olarak Türk vatandaşlarının dünyada izleyebileceği TRT Türk ve TRT1'in yurt dışı sinyallerinden yayımlayacağız. Yani tüm dünyada Avustralya'dan ABD ve Afrika'ya kadar 9 uydu üzerinden izleyebilecekler. Türk dizileri tüm dünyada çok popüler. Özellikle bizim pazarımız olan Latin Amerika, Afrika, Orta Doğu ve Yakın Doğu Asya'da Türk dizilerimiz çok popüler. Çok seyrediliyor ve çok beğeniliyor. Kut'ül Amare'nin de 'Diriliş' ve 'Payitaht' nasıl onlarca ülkeye eriştiyse, en az o kadar ülke tarafından alınacağına, yayımlanacağına ve beğenileceğine inanıyorum. İnşallah bu da dizi tarihinde bizim için bir sıçrama olur ve girmediğimiz yeni coğrafyalara da bu dizi sayesinde gireriz."

Yapımcılığını Bozdağ Film, yönetmenliğini ise Mustafa Şevki Doğan'ın üstlendiği dizinin başrollerinde Kaan Taşaner, İsmail Ege Şaşmaz, İlker Aksum, Gamze Özçelik ve Serdar Gökhan yer alıyor.



MEHMETÇİK KUT'ÜL-AMARE DİZİSİ HANGİ GÜNLER, HANGİ KANALDA YAYINLANACAK?



Mehmetçik Kut'ül-Amare dizisi ilk bölümü ile 18 Ocak 2018 Perşembe günü saat 20:00'de TRT 1 ekranlarında izleyicisi ile buluşacak. Her perşembe günü dizinin yeni bölümü TRT 1 ekranlarında olacak.

MEHMETÇİK KUT'ÜL-AMARE DİZİSİ OYUNCULARI



Kaan Taşaner (Süleyman Askeri)

İsmail Ege Şaşmaz (Mehmet)

İlker Aksum (COX)

Serdar Gökhan (Hüsrev)

Gamze Özçelik (Elizabeth)

Özgü Kaya (Zeynep)

Semih Ertürk (Said)

İsmail Hakkı (Mevlüt)

Uğur Karabulut (Niyazi)

Eva Dedova (Vıctoria)


Yorumlar