Anasayfa /  Foto Galeri

Diyette simit mi poğaça mı? İşte merak edilenler…

Simit mi poğaça mı? İşte diyet dönemlerinin en tehlikeli sorusu. Kendinize bir 'sabahçık' hamur işi hakkı vermişsinizdir, sabah işe geç kalmak en büyük bahanenizdir. Kahvaltı hazırlamaya vaktiniz olmamıştır ve artık o pastaneye girmek zorundasınızdır. İşte o can alıcı soru, simit mi poğaça mı? Aslında ikisi de değil, diyet yaparken yönelmeniz gereken en son kahvaltı ürünü simit, poğaça ve açma gibi pastane ürünleridir. Yine de yemek zorunda kaldınız ya da ödül gününüzdesiniz. Simit mi poğaça mı?

Diyette simit mi poğaça mı? İşte merak edilenler… - Sayfa 1

Neden simit yemelisin?


Simit yemelisin, çünkü poğaçada kullanılan margarin yerine susam sayesinde sağlıklı yağ tüketmiş olursun. 

Diyette simit mi poğaça mı? İşte merak edilenler… - Sayfa 2

Poğaça sonrasında, kullanılan sağlıksız yağlar nedeniyle mide kaynaması kaçınılmazdır. Simitle böyle bir problem yaşamazsın. 

Diyette simit mi poğaça mı? İşte merak edilenler… - Sayfa 3

Simitle beraber poğaçaya göre neredeyse yüzde 50 daha düşük kalori alacağın için, yanında farklı besinle tüketme hakkın da doğar. Bir parça peynir ve haşlanmış yumurta, seni öğle yemeğine kadar rahat rahat götürür.

Diyette simit mi poğaça mı? İşte merak edilenler… - Sayfa 4

Simidi kahvaltıda tüketmek istersen o zaman da sadece simit tüketmemeye özen göster. Simidin yanında tüketeceğiniz bir miktar peynir veya yumurta ve beraberinde bol yeşillik ile de sağlıklı bir öğün elde etmen mümkün. Ancak böyle bir öğüne yağlı yiyecekleri ilave etmeyin. Unutmayın ki susamdan zaten yağ alıyorsunuz.