Anasayfa /  Foto Galeri

Diyete yaparken Direnç kilosu nasıl kırılır? Direnç kilosu nedir?

Diyete yaparken Direnç kilosu nasıl kırılır? Kilo verme sürecinde muhtemelen hepimizin korkulu rüyası tartıda takılan kilolarımız oluyor. Sürekli aynı hızda ve yüksek oranda kilo vermeyi bekliyoruz. Ancak maalesef öyle olmuyor ve direnç kilosuyla karşılaşabiliyoruz. Peki direnç kilomuzu nasıl kırabileceğimizi biliyor muyuz?

Diyete yaparken Direnç kilosu nasıl kırılır?  Direnç kilosu nedir? - Sayfa 1

Diyete yaparken Direnç kilosu nasıl kırılır?

Kilo verme sürecinde muhtemelen hepimizin korkulu rüyası tartıda takılan kilolarımız oluyor. Sürekli aynı hızda ve yüksek oranda kilo vermeyi bekliyoruz. Ancak maalesef öyle olmuyor ve direnç kilosuyla karşılaşabiliyoruz. Peki direnç kilomuzu nasıl kırabileceğimizi biliyor muyuz?

Diyete yaparken Direnç kilosu nasıl kırılır?  Direnç kilosu nedir? - Sayfa 2

“Her bireyin metabolizması birbirinden farklıdır.” cümlesini metabolizmasını hızlandırmaya çalışan, diyet, doğru beslenme ve kilo verme ile ilgili süreçlere dahil olan herkes mutlaka duymuştur. Aslında bu basit ama önemli cümle, kilo vermek isteyen herkesin farklı bir diyet listesine veya beslenme düzenine ihtiyacı olduğunu gösterir. Kimileri “Su içsem yarıyor!” derken kimileri sıklıkla yüksek kalorili besinler tüketse de kolay kolay kilo almaz. Çünkü her insanın metabolizması ve vücut işleyişi birbirinden farklıdır. Bu yüzden sağlıklı ve kalıcı şekilde kilo vermek istiyorsanız mutlaka kişiye özel beslenme ve spor programı ile ilerlemelisiniz.

Diyete yaparken Direnç kilosu nasıl kırılır?  Direnç kilosu nedir? - Sayfa 3

Ancak yine de başladığınız serüvende işler her zaman istediğiniz gibi gitmeyebilir. Başlangıçta ödemle birlikte verilen kilolar yüksek olurken bir zaman sonra bu oran azalmaya hatta vücut bir süre belirli bir kiloda sabit kalmaya başlayabilir. Dolayısıyla metabolizmanızın durumuna göre kilo kaybı her hafta aynı hızla ilerlemeyebilir. Vücut belli bir kiloya indikten sonra kendini güvende hissettiği kiloda korumaya alabilir. Bu durum aslında bedenin yağ yakımı sonucu kilo verilmesine karşı verdiği bir tepkidir. Yaşanılan bu duraksama sonucu sabit kalınan kiloya direnç kilosu ya da İngilizcesiyle set point adı verilir.

Diyete yaparken Direnç kilosu nasıl kırılır?  Direnç kilosu nedir? - Sayfa 4

Direnç kilosu sizden güçlü değil!

Kilo verme sürecindeki en kritik basamak direnç kilosu ile yüzleşilen dönemdir. Bu noktada insanlar ikiye ayrılır. Direnç kilosuna yenik düşüp diyeti bırakarak mevcut kilolarıyla yaşamayı kabul edenler ve pes etmeyip direnç kilosunu kırmak için azmederek hedeflediği kiloya ulaşanlar. Buradaki en önemli ipucu motivasyonu kaybetmeyip bu durumun sadece vücudun tepkisel bir süreci olduğunu kabullenmektir. Hedeflediğiniz kiloları sağlıklı bir şekilde vereceğinize olan inancınızı kaybetmeyip spora ve diyete devam ettiğinizde bir süre sonra direnç kilonuzun azim ve istikrarınıza karşı koyamadığını görmeniz mümkün! Peki direnç kilosu nasıl daha kolay kırılır dersiniz?