Anasayfa /  Yaşam

Diyarbakır'da 19'uncu çocuğuna 'Yeter' adını verdi

Diyarbakır'da yaşayan iki eşi bulunan Zeher Gezer isimli adam, son çocuğuna 'Yeter' ismini verdi. Korona virüs nedeniyle iş bulamadığını ifade eden Gezer, çocuklarının açlıktan ölme tehlikesi olduğunu belirterek, "Bilseydik böyle olacak, yapmazdık" dedi.

Abone ol
Abone ol 08 Ekim 2020 18:15


Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Fatih Mahallesi'nde yaşayan Zeher Gezer, iki eşinden 4'ü erkek, 15'i kız olmak üzere 19 çocuğuyla birlikte yaşam mücadelesi veriyor. Korona virüs pandemisi nedeniyle iş bulamadığını ifade eden Gezer, 19 çocukla yokluk içinde yaşadıklarını kaydetti.

Diyarbakırlı ailenin yaşadıkları İngiliz basını tarafından da haberleştirilirken, zor durumdaki çocukların zaman zaman açlıkla mücadele ettiği vurgulandı. İngiliz Daily Mail ve Daily Star siteleri Gezer ailesinin yaşadıklarını manşetlerine taşıdı.

Tigris Haber'den Mümin Ağcakaya'nın haberine göre;

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi Fatih Mahallesi’nde ikamet eden Zeher Gezer’in iki eşinden 4’ü erkek 15’i kız olmak üzere toplamda 19 çocuğu var. Maddi imkansızlıklar nedeniyle dört kız çocuğunu ve bir erkek çocuğunu okula gönderemeyen Baba Gezer, 6. sınıfta okuyan kız çocuklarından birini de okuldan almak zorunda kaldı. Artık çocuk yapmamaya karar veren Baba Gezer, son çocuğunun ismini ‘Yeter’ bıraktı. Eşleri arasında hiç ama hiç ayrım yapmayan Baba Gezer, eşlerinin mutluluğu için elinden geleni yapıyor. Çocuklarının anneleri İkramiye ve Dilber Gezer ise, ilk başta anlaşamadıklarını daha sonra ise, sır sırta vererek evin içerisinde çok iyi anlaşıyorlar.

"Böyle olacağını bilsek yapmazdık"

19 çocuğu olan Baba Gezer, bu duruma düştüklerini ve şimdi ne diyeceğini bilmediğini ifade etti. Baba Gezer, “19 çocuk zor bir şeydir. Biz daha önceden çalışıyorduk ve durumumuza bakıyoruz. Bilseydik böyle olacak yapmazdık. Eskiden kimseye muhtaç olmadan yaşıyorduk. Ama bu iki senedir Korona yüzünden artık perişan olduk ve biz hangi tarlaya gittiysek geri geldik. Bizi çalıştırmadılar. Diyeceğimiz budur. Artık çocuk yapmayı düşünmüyoruz kesin ve sondur. Bir ufağımız var adı Yeterdir ve Allah’ın izni ile sondur. Bu halde artık çocuk mu isteyeceğiz “dedi.

"İki eşim de çok mutlu"

Baba Gezer, “İki eşimde çok mutludur. İkisi arasında ayrım yapmıyorum. Bir yazma ona bir yazma ona alıyorum. İkisi de benim namusumdur. Birine baksam birine bakmasam günahları boynuma girecek. Bir parça ekmeği üçümüz birden yiyoruz. Bütün çocuklarımı eşit seviyorum. Aralarında hiç ama hiç fark yok. Hepsi benim ciğerimdir” dedi.

"İlk başta kıskanıyordum..."

Zeher Gezer’de 9 çocuğu olan ve kuma gelen İkramiye Gezer, “İlk başta kumanın nasıl bir şey olduğunu bilmiyordum. Gençken insan düşünemiyor. Severken insanın aklı başka oluyor. Ama geldikten sonra onun halini de düşündüm. Kendi halimi düşündüm. Dedim sende kandınsın, bende kadınım. Sırtımı ona yasladım. Derdimizi ve sevgimizi paylaştık. Çocuklara beraber baktık. Dert ortağı olup, beraber düşüp beraber kalktık. Kardeş gibi ve arkadaş gibi olduk. Eşim olsa da olmasa da biz birbirimizle çok iyi anlaşıyoruz. Ama şimdiki gibi düşünseydim Kuma olarak gelmezdim. Gençlik başkadır, insan sevince de aklı bir karış havadadır. “dedi.

 Zeher Gezer’in ilk eşi 10 çocuğu olan Dilber Gezer ise, “İlk başlarda kıskanıyordum ve biraz kahır oluyordum. Ama şimdi kardeş gibiyiz. Onunda çocuğu var. Benimkide var. Onun çocuğu da benim çocuğumdur. Benim çocuğumda onun çocuğudur. En başta üzüldüm ama şimdi kardeş gibiyiz “dedi.

Yorumlar