Anasayfa /  Yaşam /  Din ve inanç

Peygamberler şehri Şanlıurfa'da Berat Kandili coşkusu

"Peygamberler şehri" olarak bilinen Şanlıurfa'da binlerce vatandaş, Berat Kandili dolayısıyla Balıklıgöl yerleşkesindeki Dergah Camisi'ne akın etti.

Abone ol
Abone ol 30 Nisan 2018 23:24

Akşam saatlerinden itibaren Balıklıgöl yerleşkesine gelen vatandaşlar, yatsı ezanının okunmasıyla Dergah Camisi'nde namaz kıldı. Binlerce vatandaşın akın ettiği camide yer bulamayan vatandaşlar, cami avlusuna serilen hasırlar üzerinde namazını eda etti.

Kentteki diğer camilerde de kandil dolayısıyla özel programlar düzenlendi. Ayrıca programlardan sonra çevre illerden kente gelen vatandaşlar, Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makam ile Balıklıgöl’ü de gezerek dua etti. 

Gaziantepliler Berat Kandili'nde camilere akın etti

Yağmurlu havaya rağmen akşam namazının ardından evlerinden çıkan vatandaşlar, Ulu Cami'nin yolunu tutarak sabırsızlıkla yatsı ezanını bekledi. Yatsı ezanıyla birlikte tıklım tıklım dolan camide, cemaat namaz kılıp tüm İslam alemi ve ülkemiz için dua etti. Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik'in de katıldığı Ulu Cami'deki kandil programında yatsı namazından sonra Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu. Cami çıkışında ise hayırsever vatandaşlar tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. 

Namaz sonrası açıklamalarda bulunan bazı vatandaşlar bu kutlu gecenin özellikle ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temennisinde bulundu. Camiye aileleri ile gelen çocuklar da bu kutlu gecenin coşkusundan ve rahmetinden faydalandı. 

Selimiye Camii'nde Berat Kandili coşkusu








Yorumlar