Anasayfa /  Yaşam /  Din ve inanç

Japonya'da Budist rahipler kor ateş üzerinde yürüdü

Japonya'da gerçekleştirilen geleneksel Ateş Üzerinde Yürüme Festivali'nde Budist rahipler kor ateşler üzerinde yürüdü.Her yıl gerçekleşen festivalin ibadet edenlere ve ailelerine güvenlik sağladığı düşünülüyor. Rahipler, yanan sıcak ateş zemini üzerinde yürürken tezahürat yapıyor.

Abone ol
Abone ol 15 Mart 2018 23:15

Ateşte yürüme festivali, Her yıl Mart ayının ikinci Pazar günü Japonya'da düzenlenen geleneksel etkinliklerden biri. Başkent Tokyo'nun batı kesiminde yer alan Hachiji şehrindeki Takao Dağı'nın tepesindeki eski bir Budist tapınağı olan Takaosan Yakuoin Tapınağı'nda düzenleniyor.

Festivalde, Budist rahipler, yanan sıcak zeminde yalınayak yürüyor. İnananlar ilk önce aile, trafik ve bedenin güvenliği için dua ederler sonra kor haline gelen ateş üzerinde yürüyen rahipleri izliyor.

Köz haline gelmiş ateş üzerinde yürümenin soğuk ayaklara iyi geldiği düşünülüyor ve temizlik ve arınma eylemi olarak kabul ediliyor.

Her yıl gerçekleşen festivalin ibadet edenlere ve ailelerine güvenlik sağladığı düşünülüyor. Rahipler, yanan sıcak ateş zemini üzerinde yürürken tezahürat yapıyor.

Ziyaretçiler ise yangın söndürüldükten sonra yalınayak yürüyüşe katılabiliyor. 


Yorumlar