Anasayfa /  Foto Galeri

Dikkat! Meteoroloji bölge bölge uyardı! Kar yağışı, çığ ve yağmur... 4 Şubat 2021 hava durumu

4 Şubat son tahmin raporu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı. Yapılan son dakika tahminlere göre yurdun doğu kesimleri için çığ, yağmur ve kar uyarısı yapılırken batı kesimler ise bir uyarısı yapılmadı. Peki, bugün hava durumu nasıl? Ankara, İzmir ev İstanbul'a yağmur yağacak mı? İşte merak edip araştıranlar için güncel hava durumu raporu...

Dikkat! Meteoroloji bölge bölge uyardı! Kar yağışı, çığ ve yağmur... 4 Şubat 2021 hava durumu - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ; Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Osmaniye, Hatay Kahramanmaraş, Samsun ve Ordu çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğusunda kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün olduğu dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

Dikkat! Meteoroloji bölge bölge uyardı! Kar yağışı, çığ ve yağmur... 4 Şubat 2021 hava durumu - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: 

Önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Dikkat! Meteoroloji bölge bölge uyardı! Kar yağışı, çığ ve yağmur... 4 Şubat 2021 hava durumu - Sayfa 3

RÜZGAR:

 Genellikle güney ve güneydoğu, doğu bölgeler ile zamanla Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Dikkat! Meteoroloji bölge bölge uyardı! Kar yağışı, çığ ve yağmur... 4 Şubat 2021 hava durumu - Sayfa 4

ÇIĞ UYARISI:

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ oluşma riski olmasından meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.