Anasayfa /  Foto Galeri

Dikkat! Koronavirüs buzdolabında yaşabilir!

Ülkeler sosyal izolasyon ve hijyen kuralları konusunda vatandaşlarını uyarıyor. Dünyanın neredeyse tamamı "Evde kal" çağrılarıyla evlerine kapandı. ABD'li bilim adamı virolog Dr. Warner Greene, market alışverişinden sonra dikkat edilmesi gereken hijyen kurallarını anlattı.

Dikkat! Koronavirüs buzdolabında yaşabilir! - Sayfa 1

San Francisco'daki Gladstone Enstitüleri'nden önde gelen virolog Dr. Warner Greene,  ürünleri buzdolabınıza koymadan önce dezenfekte etmek için birkaç dakikanızı ayırmanızı tavsiye ediyor.

Dikkat! Koronavirüs buzdolabında yaşabilir! - Sayfa 2

NBC Bay Area’ya konuşan Greene, “Koronavirüsler doğası gereği 'yapışkan' virüslerdir.” dedi ve ekledi:

Bu yüzeylerde hızlı ölmelerine rağmen, yüzeylerde şaşırtıcı bir süre boyunca hayatta kalabilirler.

Dikkat! Koronavirüs buzdolabında yaşabilir! - Sayfa 3

Kovid-19'a neden olan mevcut koronavirüs suşu (bir virüsün farklı alttürlerinin, aralarında genetik farklılıklar bulunan gruplarına denir) için araştırmalar devam ediyor. Amerikan Mikrobiyoloji Derneği’nin 2010’da yaptığı bir çalışma, Kovid-19 virüsüyle yakından ilişkili SARS koronavirüsü üzerindeki sıcaklık ve nem etkisini incelemişti. Bunun sonucunda o koronavirüsün düşük nem ve yaklaşık 4 derecelik sıcaklıkta geliştiği görülmüştü. Bu da buzdolabının içindeki ortama işaret ediyor.

 

Dikkat! Koronavirüs buzdolabında yaşabilir! - Sayfa 4

2010 tarihli çalışmaya aşina olan ancak dahil olmayan Dr. Greene, buzdolabına veya dondurucuya konmadan önce bakkal ürünlerinin dezenfekte edilmesini bu nedenle tavsiye ettiğini söylüyor.