Anasayfa /  Hava durumu

Dikkat İstanbul'da fırtına etkisini göstermeye başladı!

İstanbul'da pazar günü sabah erken saatlerde başlaması ve perşembe gününe kadar etkisini sürdürmesi beklenen kar fırtınası için kentte turuncu kod verildi. Sağanak yağmur ve rüzgarın etkisini göstermeye başlamasıyla bazı vapur seferleri iptal edildi. Meteorolojiden, Valilikten ve AKOM'dan peş peşe uyarılar geldi. Fırtınanın Anadolu Yakası'nda daha etkili olması bekleniyor.

Abone ol
Abone ol 04 Şubat 2023 18:37

İstanbul günlerdir pazar günü etkisini göstermeye başlayacak kar fırtınasına hazırlanıyor. Sağanak yağış ve rüzgarın etkisini göstermeye başladığı kentte Sibirya soğukları kar fırtınasının bu geceden itibaren daha güçlü olması bekleniyor. 

Kuvvetli fırtınanın özellikle İstanbul'un Anadolu Yakası'nda etkili olması beklenirken İstanbul'un yanı sıra Marmara Bölgesi'ndeki birçok il de fırtına etkisi altına alacak.

ANADOLU YAKASINDA TAM FIRTINA ETKİLİ OLABİLİR

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, yarın rüzgarın sabah saatlerinden sonra İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Yalova'nın batısında, kuzeyden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-80 kilometre/saat), İstanbul'un Avrupa Yakası'nda ise yer yer tam fırtına (80-100 kilometre/saat) şeklinde eseceği öngörülüyor.

Fırtınayla birlikte ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli davranılması gerekiyor.

VAPUR SEFERLERİNDE İPTALLER BAŞLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce Marmara Bölgesi'nin batısı için fırtına uyarısı yapılırken, İstanbul için yapılan uyarıda ise turuncu kod verildi.

İstanbul'da olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı vapur seferlerinin de yapılamadığı bildirildi. Eminönü’nde ise, seferler ve boğaz turu gezilerinin devam ettiği görüldü.

Beşiktaş’ta da fırtınanın etkisiyle dalgalar kıyıya vurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları'ndan yapılan açıklamaya göre yapılamayan seferler şöyle: Avcılar-Bostancı, Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy,  Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Maltepe-Adalar, Beşiktaş-Adalar.

TYH 5-6 ŞUBAT'TAKİ UÇUŞLARI İPTAL ETTİ

Daha önce yolcularını seferleri kontrol edin diyerek uyaran Türk Hava Yolları'ndan 5 ve 6 Şubat tarihli uçuşlarını iptal ettiğini açıkladı.

VALİ YERLİKAYA'DAN UYARI: OLUMSUZLUKLARA KARŞI TEDBİRLİ OLALIM

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yarın kuvvetli fırtına beklendiğini belirterek uyarıda bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yerlikaya, beklenen olumsuz hava koşullarına yönelik Karla Mücadele Değerlendirme Toplantısı yaptıklarını açıkladı.

"Meteorolojik verilere göre pazar günü İstanbul'da kuvvetli rüzgar ve fırtınanın (60-80 km/s),  Avrupa Yakası'nda yer yer tam fırtına (80-100 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olalım" açıklamasında bulunan Vali Yerlikaya, motosiklet sürücüleri ve motokuryeler için de uyarı notu paylaştı. 

AKOM'DAN DON VE KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI 

AKOM, İSKİ ve BEDAŞ da yaptıkları açıklamalarla İstanbulluları kuvvetli rüzgar ve don nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

GÖKÇEADA VE BOZCADA'YA ULAŞIM YOK

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Kuzey Ege Denizi'nde etkili olması beklenen fırtına nedeniyle feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Buna göre, Geyikli-Bozcaada ile Kabatepe-Gökçeada hattında yarın ve 6 Şubat Pazartesi günü yapılması planlanan feribot seferleri iptal edildi. 

 

Etiketler istanbul fırtına
Yorumlar