Anasayfa /  Foto Galeri

Dikkat! Basra Sıcakları Etkili Olacak! Adana'da Hissedilen Sıcaklık 50 Dereceyi Aştı

Basra'dan gelen sıcak hava dalgası uzman uyarısına neden oldu. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Sıcak hava dalgası pazar gününe kadar sürecek. Yüksek sıcaklıklar orman yangını riskini artırabilir. Açık havada uzun süre kalmaktan kaçının" dedi. Adana'da hissedilen sıcaklık 50 dereceyi aşarken, güneşte ısınan sac tavada Adana tostu yapıldı.

Dikkat! Basra Sıcakları Etkili Olacak! Adana'da Hissedilen Sıcaklık 50 Dereceyi Aştı - Sayfa 1

Adana'da hissedilen sıcaklık 50 dereceyi aştı, güneşte ısınan sac tavada Adana tostu yapıldı. Mahmut Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karaca ve Mahmut Kurt, güneşte ısınan sacda sucuk ve yumurta pişirerek Adana Tostu hazırladı.

Dikkat! Basra Sıcakları Etkili Olacak! Adana'da Hissedilen Sıcaklık 50 Dereceyi Aştı - Sayfa 2

Rüzgar genellikle kuzeydoğu, güney kesimlerde güneyli yönlerden hafif esecek. Marmara ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) bekleniyor.

Prof. Dr. Orhan Şen, sıcak hava dalgasının Pazar gününe kadar süreceğini belirtti. Basra'dan gelen sıcak hava kuru havayı da getirdiği için orman yangını riski artabilir.

Dikkat! Basra Sıcakları Etkili Olacak! Adana'da Hissedilen Sıcaklık 50 Dereceyi Aştı - Sayfa 3

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, ülkenin kuzey kesimleri parçalı bulutlu olacak. İstanbul Avrupa Yakası'nın kıyıları, Kırklareli kıyıları, Balıkesir'in kuzeyi ve Çanakkale'nin doğusu kısa süreli sağanak yağış alabilir.

Diğer bölgeler az bulutlu ve açık olacak. Sıcaklıklar genel olarak değişmeyecek, Marmara ve Kıyı Ege mevsim normallerinde olacak, diğer yerlerde 6 ila 10 derece üzerinde seyredecek.