Anasayfa /  Eğitim

DGS sınavı ne zaman? Sınav yerleri ne zaman duyurulacak, açıklandı mı?

DGS sınavı ne zaman yapılacak ve sınav yerleri açıklandı mı? Başvuruların sona ermesinin ardından, iki yıllık ön lisans programlarından dört yıllık lisans programlarına geçmek isteyen öğrenciler bu bilgileri merak ediyor. ÖSYM, 2024 DGS tarihini ve sınav yerlerinin ne zaman açıklanacağını duyurdu.

Abone ol
Abone ol 22 Haziran 2024 18:16

DGS 2024 ne zaman? DGS 2024 sınav yerleri ne zaman açıklanacak? İki yıllık ön lisans bölümlerinden 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapmak isteyenler merak içerisinde başta belirtilen bu soruların cevabını araştırıyor. Peki, 2024 DGS sınav giriş belgesi ve sınav yerleri ne zaman açıklanacak? İşte merak edilip araştırılan ayrıntılar...

2024 DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2024 yılında düzenleyeceği merkezi sınavın takvimini duyurdu. 2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınav ve başvuru tarihleri belli oldu. Buna göre önümüzdeki yıl Dikey geçiş sınavı 30 Haziran Pazar günü organize edilecek.

DGS SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS sınavı bu sene 30 Haziran'da düzenlenecek. Adaylar başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınav yerlerine odaklanıldı.

ÖSYM adayların sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemlerini tamamlandıktan sonra, DGS sınav giriş belgelerini erişime açacak.

DGS sınav giriş belgesi ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden, sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebilecek. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğraf yer alacak.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI PUAN HESAPLAMA

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacak.

Her iki testten de en az 1 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacak. r. Her iki testten de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacak.

 

 

Yorumlar
Çok Okunanlar