Anasayfa /  Medya

Devlet, Turkcell'e ortak mı oluyor?

Bloomberg'e bilgi veren kaynaklar Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF), TeliaSonera'nın Turkcell'deki hisselerinin tamamını ya da bir kısmını satın almak için görüşmelerde bulunduğunu belirtti

Abone ol
Abone ol 16 Haziran 2020 20:43

Kaynaklara göre, görüşmelerde ileri aşamaya gelinirken açıklamanın yakında yapılması bekleniyor. TeliaSonera, Turkcell'de dolaylı yüzde 24 hisseye sahip. Çukurova Holding ise şirketin yüzde 13,8'ini kontrol ediyor. Çukurova'nın Turkcell hisseleri 1,6 milyar dolarlık kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası'nda teminat olarak bulunuyor.

Turkcell, Çukurova ve TVF'nin temsilcileri konuya ilişkin yorum yapmazken, TeliaSonera'nın bir sözcüsü, "Türkiye'den çıkmak istediğimiz bir sır değil" şeklinde yorum yaptı.

Borsa İstanbul'da işlem gören Turkcell hisseleri bu gelişmeyle birlikte yüzde 5,82 değer kazandı! 

Elbette bu iddia doğrulanırsa asıl önemli soru işareti şu: Bir dönem Turkcell'de genel kurullarda resmen ortaklar arası strateji savaşlarının yaşanmasına ve hatta yönetim kararlarının kilitlenmesine neden olan ortaklık yapısı nasıl değişecek. Rus Alfa Telekom, İsveçli TeliaSonera ve Türk Çukurova Grubu arasında büyük sorunlara yol açan Turkcell'in karmakarışık ortaklık yapısı nasıl? 

Etiketler Turkcell
Yorumlar