Anasayfa /  Politika

Devlet Bahçeli'den önemli açıklamalar!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında açıklamalar yapıyor. Bahçeli konuşmasına Rusya'nın Ukrayna işgali hakkında değerlendirmelerde bulunarak başladı.

Abone ol
Abone ol 03 Mart 2022 11:32

Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

-24 Şubat günü Rusya komşu ülkesi Ukrayna'ya karşı işgal hareketi başlatmıştır. Ukrayna'nın bağımsızlığına, Minsk sürecine bütünüyle terstir. Putin'nin mütecaviz tutumu devletlerarası hukukun hiçe sayılmasıdır. Rusya işgal planını 2014'ten beri adım adım uygulamıştır. 

-8. güne giren bu saldırı vehametiyle sürdürmektedir. Birleşmiş Milletler cılız ve zayıf kınama mesajları yayınlamıştır. Dünya utanç verici bir seyre dalmıştır. Ekonomik ve finansal yaptırımlarla oyalanmıştır. Yaptırımların balistik füzelerle nasıl boy ölçüşeceğini kimse ağzına almamıştır.

Düne kadar Karadeniz Rus gölüydü

-Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı bize göre işlevini yitirmiştir. Putin'in tarihe yalancı şahitlik yaptırarak işgali haklı çıkarmaya çalışması trajik bir örnektir. 19. yy jeopolitiğini diriltme gayreti tehlikeli bir rus ruletidir.

Donbas'ın Rusya'nın parçası olduğunu söylemesinin yanı sıra Ukrayna kıyılarını Osmanlı'dan koruduğunu söylemiştir. Daha düne kadar Karadeniz Türk gölüydü, Türk yurduydu.

Tarihin şahitliğine müracaat edersek kimsenin tarihi hatırlatmasına yüzü yetmez. Tarihe yalancı şahitlik yaptırmaya çalışıyorlar. Putin çelişki içinde bocalıyor. Ukrayna'yı ateş çukuruna çeken hem Rusya hem Batı'dır.

NATO provokasyonları ortadadır

-Donbas'ı Ukrayna'dan koparma hamlesi bölücülüktür. Rusya'nın yaptığı evrensel hukuk kurallarını ihlal etmektir. Ayrılıkçı bölgeye asker sevk ettiği malumlarınızdır. İki amacı anlaşılmakta NATO'nun tehdit eder halden çıkarılması, Ukrayna'nın Rus güvenliğinin sağlanması. Rusya, Ukrayna'nın NATO'ya üyeliğinin sağlanmaması güvencesi istemiştir. NATO provokasyonları açıkça ortadadır. Esasen Ukrayna arada kalmıştır.

-Putin'in NATO'dan duyduğu rahatsızlık sır değildir. Bu kapsamda Ukrayna'yı işgale mecbur kaldıklarını söylemesi henüz yenidir. 

-Karşımızda yeni bir dünya savaşından ziyade yeni sömürgecilik planlarının yepyeni planları sergilenmektedir. Korkunç risk ve tehditler vahim boyutlara dayanmıştır. Küresel dünyanın bakışında insan insanın canavarıdır, Türk İslam mekanizmasında insan insanın canı cananıdır.

NATO'nun kuru gürültüden farksız açıklamaları üzerine Putin'in nükleer emri korkunç senaryoların tedavüle girmesini hızlandırmıştır. Dünyanın dehşet verici riskle karşı karşıya kalması felakettir. Rusya'nın işgali yeni bir şeyi ortaya çıkarmıştır, silah gücü olan devletin başkasını işgal etmesinin önü açılmıştır.

-Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi'nde kendisi için kınama kararını veto etme hakkı başlı başına çarpıklık bu kuruluşun iflas ilanıdır. BM teşkilatının toplanıp dağılması sonuç vermemiştir. Dünyanın kaderi 5 devletin keyfine bırakılamaz. 

Masaya oturabilecek tek ülke Türkiye

Türkiye ve dünya kamuoyuyla paylaşmak istediğimiz görüşlerimiz maddeler halinde şöyledir:

1-Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne saygı duyulmalı

2-Ateşkes rejimi tesis edilmeli

3-Rusya işgalden vazgeçmeli

4-NATO doğuya genişleme stratejisini gözden geçirmeli

5-Krizin çözülmesi için tek seçenek diplomasi ve diyalogdur.

-Mutabakat arayışları memnuniyet vericidir. Gelişmeler göstermiştir ki Rusya ve Ukrayna ile doğrudan temas kuracak tek ülke Türkiye'dir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bölgesel gelişmeleri göz önüne alıp aktif arabuluculuk girişimi samimi gayretleri bize göre barışın huzurun anahtarıdır.

Kategorik olarak bizim hiçbir ülkenin karşısında ya da yanında olmamız mümkün değildir. Bizim bakışımız insanidir, Türkiye cephe ülkesi olmayacaktır, Batı namına silah kuşanmayacaktır.Biz sırtımızı ona buna yaslamayız, savaşın karşısındayız. Kalıcı ve köklü barışın yanındayız. 

-İçimizde yuvalanan işbirlikçilerin de gerçek hüviyetleri ortaya çıkmıştır. Ukrayna Avrupa Birliği çağrısına Avrupa Komisyonu'nun 'Onlar içimizden biri' söylemesi hastalıklı yaklaşımıdır. Yani Türkiye'yi almama sebebinin size benzememesi midir? Batı ülkeleri 8 yıldır Ukrayna ile Rusya'yı birbirine kışkırtırken demokrasi tacirleri ne hikmetse kayıplara karışmıştır. 

- Türkiye milli bir duruş sergilemiştir. Ne var ki zillet ittifakı bundan rahatsız olmuştur. Neredeyse hükümete fatura edecek hale düşmüştür. Rusya'nın operasyonu esnasında CHP ve İP başkanı s400 aleyhine açıklama yapmıştır.

Kılıçdaroğlu NATO'nun 21. yy demokrasinin güvencesi olduğunu ileri sürerek halt etmiştir. Kanaatimiz odur ki NATO'yu güvence görmek Türk milletine aymaz bir itirazdır. CHP yönetiminin zulme yandaşlığı, küresel güçlere yaranma siyasetleri kuruluş felsefesine tamamen aykırıdır.

Türkiye sözüne güvenli bir ülkedir. CHP genel başkanı kime kullanacağız diyor s400 için? YPG bize mi saldıracak diyor. Düşman neresiyse s400'ün yönü orasıdır. Kılıçdaroğlu Rusya'ya bağımlı olduğumuzu buğday vermezse aç kalacağımızı söylemiştir. Tasa etme Kılıçdaroğlu toprağımız dualıdır.

 Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile saat 14.00’te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelecek.

 

Etiketler Devlet Bahçeli MHP
Yorumlar