Anasayfa /  Politika

Devlet Bahçeli'den flaş hamle! AK Parti'ye rağmen harekete geçti

AK Parti döneminde Terörle mücadelede yaralanan ancak yaralanma oranları belli bir seviyenin altında kaldığı için gazi sayılmayanların tepkileri sürüyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Gaziliğin oranı, yüzdesi olmamalıdır. Gazilik haklarının verilmesini umutla bekleyen 20 bine yakın kardeşimizin samimiyetle yanındayız" dedi.

Abone ol
Abone ol 19 Eylül 2021 21:33

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabı üzerinden Gaziler Günü dolayısıyla mesaj paylaştı. Bahçeli paylaşımında şöyle dedi:

Gazilik, haklı ve şerefli bir mücadelenin paha biçilemez mükâfatı, vatan ve millet sevgisinin emsalsiz müdafaasıdır. Türk tarihinin her sayfası şehitlerimizin kanlarıyla yazılmış, gazilerimizin feragatiyle taçlanmıştır. Millet Gazidir, Meclis Gazidir, devlet Gazidir. Hiç kuşku yoktur ki, Gaziler milletimizin onur ve ömür aydınlığıdır. Bu aydınlık istikbal güvencemiz, istiklal güvenimizdir. Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanının verilişinin yıldönümünde hayatta olan bütün kahramanlarımıza hürmetlerimi sunuyor, hepsini kucaklıyorum.

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm Gazilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum. Gazilik; cesaretin, dirayetin, hamiyetin, ferasetin, fedakarlığın simgesi; kahramanlığın muazzam sinesidir.

Önemle ifade etmeliyim ki, terörle mücadele esnasında yaralanıp da Gazi sayılmayan kahramanların mağduriyetlerinin telafisi amacıyla her çabayı göstereceğimizin tekraren güvencesini veriyor, parti olarak verdiğimiz kanun teklifinin arkasında olduğumuzu bilhassa paylaşıyorum. Gaziliğin oranı, yüzdesi olmamalıdır. Gazilik haklarının verilmesini umutla bekleyen 20 bine yakın kardeşimizin samimiyetle yanındayız. Gaziler yalnız değildir, sahipsiz değildir, ümitsiz değildir, çaresiz değildir. Milliyetçi Hareket Partisi onlarla birliktedir.

GAZİ SAYILMAYANLAR DERNEĞİ GENEL BAŞKANI POLAT: 5 MİLYON MÜLTECİYE BAKAN ÜLKEMİZ, 20 BİN VATAN EVLADINA BAKAMIYOR

Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği Genel Başkanı Atilla Polat, “Gaziler arasında ayrımcılık yapılıyor. Biz bu vatanın üvey evladı değiliz. Bizler, çocuklarımıza, ailemize gazi olduğumuzu ispatlayamıyoruz. 15 Temmuz’da kolu çizilen gazi ise şayet, yedi mermi yiyen Melikşah Aktaş da gazi sayılmalı. 15 Temmuz'da tokat yiyen imam gazi sayılıyorsa eğer, Beşiktaş Arena Stadı'ndaki bombalı eylemde yaralanan benim polislerim de gazi sayılmalıdır. 5 milyon mülteciye bakan ülkemiz, 20 bin vatan evladına bakamıyor ise söylenecek söz bulamıyoruz” demişti.

YETİŞMEDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'ne göre terör saldırıları sonucu yaralanıp, yüzde 40'ın altında maluliyeti (sakatlık) bulunan görevliler, gazi olarak kabul edilmiyor.

Bu düzenleme nedeniyle yaklaşık 20 bin kişi yasal olarak gazi kabul edilmediğinden, sosyal hak ve yardımlardan faydalanamıyor.

Bahçeli'nin talimatıyla MHP Genel Başkanı Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter Nisan ayında, "malul sayılmayan" gazilerin haklarını alabilmesi için 8 Nisan tarihinde TBMM'ye kanun teklifi sunmuştu.

Teklifin 19 Eylül Gaziler Günü'ne yetişmesi bekleniyordu ancak yetişmedi.

Yorumlar