Anasayfa /  Politika /  Deva Partisi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Adalet olmayınca para kaçıyor!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dün Gölbaşı’nda kılınan Cuma namazı sonrası esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Aralarında esnafın, emeklilerin ve gençlerin bulunduğu Gölbaşılılar, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a yoğun ilgi gösterdi.

Abone ol
Abone ol 25 Kasım 2023 22:35

Ali Babacan: “Adalet olmayınca para kaçıyor”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dün Gölbaşı’nda kılınan Cuma namazı sonrası esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Aralarında esnafın, emeklilerin ve gençlerin bulunduğu Gölbaşılılar, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a yoğun ilgi gösterdi. 

‘Geç şu devletin başına bu milleti kurtar’

Bir vatandaşın, “Sıkıntı, sıkıntı, hep sıkıntı... Geç şu devletin başına bu milleti kurtar, bu devleti kurtar” sözleri üzerine Babacan “Doğru. Biz de bunun için çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

“Sizin döneminizde durumumuz çok iyiydi. Şu anda da dünyanın en iyi ekonomisti bizi yönetiyor (!)” diyen vatandaşa ise Babacan, “‘Şer üçgeni ablukaya almış, hareket edemiyoruz’ diyor” ifadelerini kullandı.

‘Maalesef çiftçi unutuldu’

Babacan bir vatandaşın, “Çiftçinin tarımı, hayvancılığı bu paranın değeri ne olacak, sizden bilgi almak istiyorum” sözleri üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Keşke iyi olacak diyebilsek. Bizim şu anki yönetimden fazla bir umudumuz yok. Maalesef çiftçi unutuldu. Sürekli ithalat; buğday ithalatı, et ithalatı...Dışardan hazır almak kolaylarına geliyor. Biz de üzülüyoruz.”

‘Adalet olmayınca para kaçıyor’

Esnafın daveti üzerine bir çay evine konuk olan, burada sohbet ederek sıkıntıları dinleyen Babacan kendisine sorulan soruları da yanıtsız bırakmadı.

“Dün basın toplantısı yaptık. 200 TL’lik banknot ilk tedavüle çıktığında 134 dolar ediyordu, dün hesap ettik 7 dolar ediyor şimdi” şeklinde konuştu. 

Vatandaşların faiz yükseldiği halde döviz ve altın da yükseliyor sözleri üzerine ise Babacan, “Çünkü bu iş biraz hukukla ilgili, adaletle ilgili. Hukuk olmayıp, adalet olmayınca para da kaçıyor” sözlerini kullandı.

Yorumlar