Anasayfa /  Politika /  Deva Partisi

DEVA Partili Milletvekili Elif Esen: İktidarın emeklileri enflasyona ezdirmeme vaadi bu muydu?

Emekli maaşlarının, emeklilerin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kaldığını belirten DEVA Partili Milletvekili Elif Esen, “Meclis yaz aylarını bu sorunlara çözüm üretmek için çalışarak geçirmesi  gerekirken tatile çıktı. Emekliler kaderleriyle baş başa bırakıldı.” dedi.

Abone ol
Abone ol 29 Temmuz 2023 22:58

“İKTIDARIN EMEKLILERI ENFLASYONA EZDIRMEME VAADI BU MUYDU?”

 Sosyal medya üzerinden bir video yayınlayan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, yaklaşık 16 milyon emekliden 10 milyonunun aylık 7.500 TL emekli maaşı aldığını belirterek, milyonlarca emeklinin temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığına dikkat çekti.

“EMEKLILER YA YAKINLARININ YARDIMINA MUHTAÇLAR YA DA ÇALIŞMAK ZORUNDALAR”

Esen, “Yemesi, içmesi, kirası, yakıtı, suyu, elektriği, ulaşımı derken ya yakınlarının yardımına muhtaçlar ya da çalışmak zorundalar. Sağlık harcamaları artıyor. İlaca yapılan %30.5 zamla tedaviye erişmeleri güçleşiyor. Yani canları bile hiçe sayılıyor.” ifadelerini kullandı.

“Kim bilir kaç çocuk ya da genç eğitimden, hayallerinden, umutlarından uzaklaşacak”

EYT’den yararlanan emekli vatandaşların eğitimine devam eden çocuklarının, düşük emekli maaşları nedeniyle eğitimden uzaklaşabileceği konusunda uyaran Esen, “Emeklilerin bir kısmı da EYT’li. Bu insanların bir kısmının çocukları okul çağında. Kadınlar, aileler zor bir eşikte. Gelirleri evladının sağlıklı gelişimi için beslenmesine mi, kırtasiyesine mi, okul ya da yurt ücretine mi yetecek? Kim bilir kaç çocuk ya da genç sonbaharda ailesinin geliri yetmediği için eğitimden, hayallerinden, umutlarından uzaklaşacak.” dedi. 

“MECLIS KAOSE EL KALDIRDI”

Esen, Meclis’in iktidar milletvekillerinin oylarıyla tatile çıkmasını, “7500 TL kime, nasıl yetecek? ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir!’ hükmü bu kadar açıkken, iktidar emeklilerin yaşam standardını nasıl sağlayacak? Emekliler başka bir dünyada yaşamıyor. Bu nasıl bir anlayış, bu nasıl bir vicdandır? Üzülerek söylüyorum ki maalesef tüm bu sorunlar çözüm beklerken iktidar vekilleri çözümsüzlüğe, kaosa el kaldırdı. Meclis yaz aylarını bu sorunlara çözüm üretmek için çalışarak geçirmesi gerekirken tatile çıktı. Emekliler kaderleriyle baş başa bırakıldı.” sözleriyle eleştirdi.

“MAKSAT, YEREL SEÇIMLER ÖNCESI GÖZ BOYAMAK OLABILIR MI?”

Hükümetin emeklileri enflasyona ezdirmeme sözünü hatırlatan Esen, “Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de emekliye zam vaadinde Ocak 2024 hedef gösterildi. 6 ay beklemedeki maksat, yerel seçimler öncesi göz boyamak olabilir mi? Ama hayat akıyor, maaşlar zam yağmurlarına yetişemiyor, yükler artıyor. Tüm yük vatandaşın, ailelerin tepesine biniyor. El insaf. İktidar yetkililerine soruyoruz: Zamlara, enflasyona emekliyi ezdirmeme vaadi bu muydu?” diye sordu.

Yorumlar