Anasayfa /  Foto Galeri

Deva Parti milletvekilleri, İsrail’in hastane katliamını, İsrail Büyükelçiliği önünde protesto etti

DEVA Partili Milletvekilleri, en az 500 Filistinlinin ölümüne sebep olan İsrail’in Gazze Şeridi'ndeki Ahli Arab hastanesine düzenlediği hava saldırısını, İsrail’in Ankara Büyükelçiliği önünde, katliama ait fotoğrafları ellerinde tutarak protesto etti.

Deva Parti milletvekilleri, İsrail’in hastane katliamını, İsrail Büyükelçiliği önünde protesto etti - Sayfa 1

DEVA PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİ, İSRAİL’İN HASTANE KATLİAMINI, İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE PROTESTO ETTİ

DEVA Partili Milletvekilleri, en az 500 Filistinlinin ölümüne sebep olan İsrail’in Gazze Şeridi'ndeki Ahli Arab hastanesine düzenlediği hava saldırısını, İsrail’in Ankara Büyükelçiliği önünde, katliama ait fotoğrafları ellerinde tutarak protesto etti. Mustafa Yeneroğlu ve İdris Şahin, büyükelçilik konutu önünde konuşma yaptı. Şahin: “Dünyanın gözü önünde bir insanlık dramı yaşanıyor”, Yeneroğlu: “BM’nin derhal müdahale etmesi, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın derhal harekete geçmesi gerekir.”

Deva Parti milletvekilleri, İsrail’in hastane katliamını, İsrail Büyükelçiliği önünde protesto etti - Sayfa 2

DEVA Partisi Sözcüsü ve Ankara Milletvekili İdris Şahin ile DEVA Partisi İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu’nun basın açıklaması yaptığı protestoya, DEVA Partili milletvekillerinden Evrim Rızvanoğlu, Cem Avşar, Elif Esen, Selma Aliye Kavaf, Seda Kaya Ösen ve Mehmet Emin Ekmen de katıldı.

DEVA’lı Milletvekilleri, basın açıklaması sırasında ellerinde İsrail’in Ahli Arab hastanesinde düzenlediği katliama ait fotoğrafları tuttular.

İsrail Büyükelçiliği önünde konuşan DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin şu ifadeleri kullandı:

Deva Parti milletvekilleri, İsrail’in hastane katliamını, İsrail Büyükelçiliği önünde protesto etti - Sayfa 3

‘Dünyanın gözü önünde bir insanlık dramı yaşanıyor’

“Büyük bir üzüntü ve acının içerisinde Filistin'de yaşanan hadiselere karşı DEVA Partisi olarak duyarlılığımızı göstermek adına bugün İsrail Büyükelçiliği konutu önünde bu basın açıklamasını yapma zaruretinin hasıl olduğunu ifade etmek isteriz. 

Dünyanın gözü önünde bir insanlık dramı yaşanıyor ve bu insanlık dramının failleri ise İsrail devleti olarak tarihe not düşüyor. Dolayısıyla bizim burada başta İsrailli yetkililer olmak üzere dünyayı ve insanlığı göreve davet etmiş olduğumuz bir açıklama yapmak durumunda kaldık.”

Deva Parti milletvekilleri, İsrail’in hastane katliamını, İsrail Büyükelçiliği önünde protesto etti - Sayfa 4

“İsrail gücünü ve desteğini sözde ‘özgür dünya’ dediğimiz, Batılı ülkelerden alıyor”

Uzun yıllara sari olan Filistin-İsrail meselesinin bugün geldiği nokta artık normal bir sürecin dışına çıktı. İsrail; çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden bir insanlık ve soykırım suçu haline gelen savaş suçu işleyen bir devlet haline gelmiştir. Üzülerek ifade ediyoruz ki, İsrail buradaki gücünü ve desteğini sözde ‘özgür dünya’ diye ifade ettiğimiz, özgürlükleri savunan, insan haklarını savunan, adaleti savunan Batılı ülkelerden destek alarak gerçekleştirmektedir. Bu nedenle biz başta İsrail olmak üzere onların bu vahşetine destek veren tüm dünya ülkelerini de buradan göreve çağırıyoruz. Ve diyoruz ki; orada kaybeden Ortadoğu'daki insanlık, dünyadaki insanlığa bakış açısı, orada kaybolan insan canı, o bebekler. Bizim burada söylediğimiz; insanlık kaybediyor, Ortadoğu'nun tamamı kaybediyor.