Anasayfa /  Spor

Dev maç öncesi dikkat çeken istatistik !

Süper Lig'in 20. haftasında Trabzon şehri unutulmaz bir karşılaşmaya sahne olacak... Ligin şampiyonluk adayı Trabzonspor, beraberinde zirve mücadelesi verdiği Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek... Her iki takımın istatistiğine bakıldığında, sarı lacivertlileri düşündüren Trabzonspor gerçeği ortaya çıktı

Abone ol
Abone ol 01 Şubat 2020 20:10

Trabzonspor ve Fenerbahçe, Süper Lig'in 20. haftasında, Akyazı Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Her iki ekibin de mutlak galibiyet parolasıyla çıkacağı bu mücadele öncesinde dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. 

İSABETLİ ŞUTLAR YAKIN

Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin şutör isimleri rakip kaleyi sıkça avlamaya çalışırken bu anlamda birbirine oldukça yakın rakamlar ortaya çıktı. Buna göre Trabzonspor, şimdiye dek rakip kaleye 102 isabetli şut gönderirken Fenerbahçe 118 kez isabetli şut gönderdi.

 



İKİLİ MÜCADELELERDE RAKAMLAR...

İstatistiklerde, Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin yüksek fizik gücü de ortaya çıktı. Bordo mavililer, 19. hafta sonunda ikili mücadelelerde yüzde 50.9'luk başarı elde ederken, Fenerbahçe yüzde 53.2'lik yüzde ile ön plana çıktı.

DERBİDE 'ÇOK PAS' PLANI OLACAK MI?

Her iki takımın da usta ayakları ve teknik kapasitesi yüksek oyuncuları, takımlarının ligin zirvesinden kopmamasını sağlarken, takım bütünlüğü ve taktiksel başarıları da göze çarpan bir diğer detay oldu. Yüksek pas yüzdesiyle oynayan Trabzonspor, %82.7'lik oran elde ederken, Fenerbahçe küçük bir yüzdelik üstünlükle %84.2'yi yakaladı.

 



FENERBAHÇE'Yİ GEREN DETAY; TRABZONSPOR AFFETMİYOR!

İleri uçta Sörtloth, Jose Sosa, Nwakaeme ve Ekuban gibi yıldızlarıyla fark yaratan Trabzonspor'un gol yollarındaki üstünlüğü, sarı lacivertlileri bu dev karşılaşma öncesinde düşündüren en büyük problem olarak göze çarptı. (Nwakaeme kart cezalısı, Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek) 


Sezon başında İngiltere Premier Lig ekibi Crystal Palace'dan kiralık olarak bordo mavililere katılan Sörloth, golleriyle ligin tozunu attırırken, Fenerbahçe'de bu konuda Vedat Muriç ön plana çıkmıştı.

Sarı lacivertliler, Vedat Muriç'in arkasına Alman yıldız Max Kruse'yi monte etse de, istenilen performans sergilenememiş ve Kruse yer yer eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

3. bölgelerdeki etkinliğiyle fark yaratan her iki ekip arasındaki üstün taraf ortaya çıktı! Buna göre Trabzonspor, Süper Lig'de ilk 19 hafta itibariyle attığı gollerde zirvede yer aldı. (41)

Kariyeri boyunca Rosenborg, FK Bodø/Glimt, FC Groningen, FC Midtjylland, Crystal Palace ve Gent formaları terleten Norveçli golcü Alexander Sörloth'un bu istatistikteki katkısı, gözle görülür bir biçimde belli oldu.

Norveçli golcü, bu sezon toplamda 29 müsabakada rol alırken, rakip filelere 18 gol gönderdi ve 5 asist üretti. Öte yandan Sörloth, 2352 dakika sahada kalarak istikrarlı görüntüsüyle dikkatleri üzerine çekti.

FENERBAHÇE 2. SIRADA

Atılan goller baz alındığında (38) kadrosuna Vedat Muriç, Max Kruse, Garry Rodriguez, Luiz Gustavo gibi yıldızları barındıran Fenerbahçe'nin ise 2. sırada olduğu görüldü.

Sezon başında Çaykur Rizespor'dan büyük umutlarla transfer edilen Kosovalı golcü, sarı lacivertli formayla toplamda 20 karşılaşmada rol alırken 13 gol kaydetti ve 5 asist üretti. Öte yandan Vedat, 1628 dakika sahada bulundu.

ALTAY KALESİNİ GOLE KAPATAMIYOR

Fenerbahçe'nin yaz transfer sezonunda Ankaragücü'nden kadrosuna dahil ettiği Altay Bayındır, sarı lacivertli forma çatısı altında toplamda 20 müsabakada rol aldı. Öte yandan Altay, kalesinde 22 gole engel olamadı. 

Yorumlar