Anasayfa /  Spor /  Galatasaray

Derbi öncesi hem puan gitti, hem oyuncular! Galatasaray - Malatyaspor maç özeti izle

Spor Toto Süper Lig 10. hafta mücadelesinde Yeni Malatyaspor’a konuk olan Galatasaray, mücadeleden 2-0 mağlup ayrıldı. Karşılaşmaya 7 oyuncusundan yoksun çıkan Sarı - Kırmızılılar, Fenerbahçe derbisi öncesi Belhanda'nın sakatlığıyla ve Mariano'nun sarı kart görmesi ve derbide cezalı duruma düşmesiyle Malatyaspor deplasmanından ağır bir darbeyle ayrılmasına neden oldu.

Abone ol
Abone ol 28 Ekim 2018 20:12

Bursaspor ile oynanan 9. hafta mücadelesinin ilk yarısında yaşanan 3 sakatlık sonrası Yeni Malatyaspor deplasmanı da Galatasaray için talihsiz başladı. Temposuz ve golsüz geçen ilk 15 dakikanın ardından mücadelede dakikalar 29’u gösterirken Galatasaray’da Belhanda sakatlanarak oyundan çıktı.

Yaşanan bu sakatlığın ardından Galatasaray’da Belhanda’nın yerini Ahmet Çalık alırken mücadelede dakikalar 36’yı gösterirken Boutaib’in tek pasıyla ceza sahasında topla buluşan Donald’ın plasesi ağlarla buluştu ve ev sahibi Yeni Malatyaspor Galatasaray karşısında skoru 1-0’a getirdi.

Galatasaray Belhanda’nın sakatlığı ve kalesinde gördüğü golün şokunu henüz atlatmamışken ilk yarının son dakikalarında Brezilyalı yıldızı Mariano sarı kart görerek Spor Toto Süper Lig’i 11. haftasında oynanacak Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düştü.




İlk yarı ev sahibi Yeni Malatyaspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlanırken karşılaşmanın 52. dakikasında Mariano’nun sağ kanattan yaptığı ortasını Donk indirdi, ardından Rodrigues’in uzak direğe plase vuruşu auta gitti.

Karşılaşmada dakikalar 63’ü gösterirken Ozan Kabak’ın Adem Büyük’e yaptığı hareket sonrası ev sahibi ekip Yeni Malatyaspor penaltı kazandı. Penaltı vuruşunda topun başına Adem Büyük geçti ve 66. dakikada skoru 2-0’a getiren isim oldu.

Karşılaşmanın geri kalan kısmında başka gol olmayınca Yeni Malatyaspor sahadan 2-0 galip ayrılan taraf oldu.

Alınan bu sonucun ardından Galatasaray, Malatya deplasmanında Fenerbahçe derbisi öncesi hem puan hem de Belhanda ve Mariano’yu kaybetmiş oldu.

2-0 Yeni Malatya’nın üstünlüğü ile sonuçlanan karşılaşmanın  ardından Galatasaray 19’da kalırken, Yeni Malatyaspor puanını 15’e yükseltti. Sarı kırmızılı ekip ligde gelecek hafta sahasında Fenerbahçe’yi ağarlayacak.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk oldu. 7 futbolcusundan yoksun olarak sahaya çıkan sarı - kırmızılı ekipte sakat oyuncular kervanına yıldız isim de eklendi. Karşılaşmanın 22. dakikasında kendini yere bırakan Belhandaoyundan sakatlanarak çıkmak zorunda kaldı. Sakatlıklarla başı belada olan Sarı - Kırmızılı ekipte Malatyaspor karşısında daha önce de kısa bir baş dönmesi geçiren Belhanda mücadelenin 28. dakikasında daha fazla oyuna devam edemedi. Sağlık görevlileriyle birlikte Belhanda kenara geldi. Mücadelenin 30. dakikasında da oyuncu değişikliği geldi. Fatih Terim, Belhanda yerine Ahmet Çalık'ı oyuna aldı.

Belhanda'nın sakatlanmasıyla adeta revire dönen Galatasaray'da sakat oyuncu sayısı 8'e yükseldi. 

Mariano Derbi'de forma giyemecek

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk oldu. 7 oyuncusundan yoksun sahaya çıkan sarı - kırmızılı ekip bir şok daha yaşadı. Yıldız oyuncu Belhanda karşılaşmada daha önce de kısa bir baş dönmesi geçiren Belhanda mücadelenin 28. dakikasında daha fazla oyuna devam edemedi. Sağlık görevlileriyle birlikte Belhanda kenara geldi. Mücadelenin 30. dakikasında da oyuncu değişikliği geldi. Fatih Terim, Belhanda yerine Ahmet Çalık'ı oyuna aldı. Malatyaspor karşısından yıldız oyuncusunu kaybeden Galatasaray ilk yarı bitmeden bir şok daha yaşadı ve sarı kart sınırında olan Mariano ilk yarı bitmeden sarı kart görerek önümüzdeki hafta oynanacak olan Fenerbaçe derbisinde forma giyemecek.

Galatasaray'da Dev Derbi öncesi sakat olan oyunclara, cezalı Mariano da eklendi

Yuto Nagatomo, Serdar Aziz, Eren Derdiyok, Fernando Reges, Henry Onyekuru, Sofiane Feghouli, Emre Akbaba’nın ardından Belhanda'da bu kervea katılmış oldu. Mariano'da sarı kart görerek Süper Lig'in 11. haftasında oynanacak olan Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek. Sakat oyuncuların iyileşememesi halinde Galatasaray, Fenerbahçe karşısında toplam 9 oyuncusundan yoksun çıkacak.

Galatasaray - Malatyaspor maç özeti izle

Maçtan Dakikalar

5'inci dakikada Pereira'nın gönderdiği topa Boutaib dokundu, meşin yuvarlak direğin yanından oyun alanının dışına gitti.



18'inci dakikada Donk ceza sahasına girmeden yerden şutunu çekti top defansa çarparak dışarı çıktı.



30'uncu dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Adem sert vurdu, onun vuruşunda top auta gitti.



32'nci dakikada kullanılan köşe vuruşuna yükselen Murat Akça'nın şutu az farkla oyun alanının dışına çıktı.



36'ncı dakikada Boutaib'in pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Donald, yerden şutunu çekti ve top ağlarla buluştu: 1-0.



45'inci dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Selçuk, ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Ahmet'in kafa vuruşunda top kalenin üstünden az farkla auta çıktı.





53'üncü dakikada Mariano'nun ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Donk'un kafayla indirdiği topla buluşan Rodrigues'in gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak sol kale direği dibinden az farkla dışarı gitti.



57'nci dakikada Boutaib'in pasıyla ceza alanında topla buluşan Adem'in sağ ayak içiyle hafif sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda top uzak kale direği dibinden az farkla oyun alanının dışına çıktı.



63'üncü dakikada Ozan Kabak'ın Adem Büyük'e ceza sahası içinde yaptığı müdahale sonrasında hakem Halis Özkahya penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Adem, topu ağlara gönderdi: 2-0. Ozan Kabak bu penaltı ile Süper Lig'de ilk 11'de başladığı 5 maçın 3'ünde penaltıya sebebiyet vermiş oldu.



68'inci dakikada Ömer Bayram'ın ceza alanına gönderdiği ortasında seken topu önünde bulan Muğdat'ın arka direkte yaptığı vuruşta top sol kale direğinden sekerek tekrar oyun alanına döndü.



73'üncü dakikada Donk'un kafayla indirdiği topu Muğdat bekletmeden Sinan'a gönderdi. Sinan Gümüş'ün altıpas önünde yaptığı vuruşta açıyı kapatan kaleci Farnolle topu uzaklaştırdı.



83'üncü dakikada sağ kanattan Selçuk İnan'ın kullandığı kornere ceza alanına yükselen Ahmet Çalık'ın kafa vuruşunda top kalenin solundan auta çıktı.



90+4'üncü dakikada Mariano'nun sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında, Yunus Akgün'ün kafayla indirdiği topu önünde bulan Donk'un kale önünde yaptığı vuruşta açıyı kapatan kaleci Farnolle topu kornere çeldi.



Karşılaşma ev sahibi takımın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.










Yorumlar