Anasayfa /  Güncel

Deprem uzmanı Şükrü Ersoy: Depremde seslerin geldiği olayı...

İstanbul’un Arnavutköy ilçesi açıklarında meydana gelen deprem endişeye neden oldu. Konuyla ilgili uzman isim Prof. Dr. Şükrü Ersoy’dan açıklama geldi.

Abone ol
Abone ol 14 Nisan 2020 21:24

Deprem esnasında duyulan uğultu iddialarıyla da ilgili değerlendirmede bulunan Ersoy “Sürekli depremlerin olduğu bir bölge değil. Arada 3-4 büyüklüğünde birkaç yıl içerisinde depremler olabiliyor. Tehlike arz edecek bir depremler gibi görünmüyor. Ayrıca bu depremden sonra bazı seslerin geldiği olayı çok inandırıcı değil.” değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul'un Karadeniz sahilleri açıklarında saat 02:56'da 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı. Depremin yerin 17.6 km derinliğinde gerçekleştiği belirtildi. Deprem sırasında duyulan uğultu iddiaları da endişeye neden oldu.

 Prof. Dr. Şükrü Ersoy bu deprem ile ilgili yaptığı açıklamada “Bu büyük bir deprem değil, orada elbet faylar olabilir ama büyük bir fay yok. Geçmişte oralarda meydan gelen büyük depremler yok. Sürekli depremlerin olduğu bir bölge değil. Arada 3-4 büyüklüğünde birkaç yıl içerisinde depremler olabiliyor. Tehlike arz edecek bir depremler gibi görünmüyor. Ayrıca bu depremden sonra bazı seslerin geldiği olayı çok inandırıcı değil. Sanki bir aldatmaca gibi. Bunun kaynağı nedir? Kim, nerede kaydetmiş… Bunlarla ilgili kesin bir bilgi yok. Ama elbette büyük depremlerde yer kabuğundaki deprem hazırlanırken bazı seslerin meydana gelmesi çok doğal bir olgudur ama buradaki küçük depremden sonra ‘ses geldi’ demek bana inandırıcı gelmiyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar