Anasayfa /  Foto Galeri

Deprem İçin Yardımda Bulunabileceğiniz Kurum ve Kuruluşlar...

6 Şubat 2023 sabahı, hepimiz zifiri karanlık bir güne uyandık. Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem, tüm Türkiye’yi sarvstı. Yaklaşık 10 ilimiz, depremden hasar gördü.

Deprem İçin Yardımda Bulunabileceğiniz Kurum ve Kuruluşlar... - Sayfa 1

Gündemle alakalı paylaşımlar yaparken hepimizin en azından iki defa düşünmesi gerekiyor. Zira hepimizin gözü kulağı sosyal medya ve haber platformlarında. Emniyet Genel Müdürlüğü de yaptığı açıklamayla sosyal medyada enkaz altında kaldığını söyleyen kişilerin adres bilgilerinin tespit edildiğini ve tüm ekiplerin koordinasyon halinde çalıştığını bildirdi.  

Aynı zamanda provokasyona yönelik paylaşımlar yaparak insanları korku ve paniğe sürükleyen hesapların tespiti için de çalışmalar sürüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, şimdiye kadar 13 hesabın tespit edilip ilgili birimlere yönlendirildiğini açıkladı.  

Deprem İçin Yardımda Bulunabileceğiniz Kurum ve Kuruluşlar... - Sayfa 2

Enkaz altında kalan kişiler başta AFAD olmak üzere ilgili birimlere bildirilmeli. 

Her şeyden önce, önceliğimiz enkaz altında kalan insanların çıkartılması olmalı. Bu sebeple enkaz altında kalan kişiler öncelikle AFAD’a, ilgili valiliklere veya Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bildirilmeli. Enkaz altındaki kişileri AFAD ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bildirmek için 112’yi arayabilirsiniz.

Deprem sonrası oluşan hasarın bir an önce giderilmesi, enkaz altında kalanların kurtarılması için ekipler var gücüyle çalışmaya devam ediyor. Belediyeler, valilikler deprem bölgelerine göndermek üzere yardım toplamaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı ise depremden etkilenen bölgelerdeki öğretmenevleri, uygulama otelleri, kapalı spor salonları ve okulların vatandaşların hizmetine açıldığını duyurdu. Deprem bölgelerine maddi yardımda bulunabileceğiniz kurum, kuruluşlar ve aracılar ise şöyle:

Hepsiburada, depremzedelere uzaktan yardım etmek isteyenler için ürün listesi oluşturdu. Sayfada yer alan ürünler, siz satın aldığınızda Hepsiburada tarafından deprem bölgesine gönderilecek.

Hepsiburada'nın sayfasına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Deprem İçin Yardımda Bulunabileceğiniz Kurum ve Kuruluşlar... - Sayfa 3

Trendyol'da dernek ve yardım kuruluşları adına satışa sunulan destek kartlarını satın alarak, destek kartınnı maddi değeri kadar bağışta bulunabilirsiniz. Destek kartlarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirsiniz.

Deprem İçin Yardımda Bulunabileceğiniz Kurum ve Kuruluşlar... - Sayfa 4

Haluk Levent tarafından kurulan Ahbap Derneği aracılığıyla deprem bölgelerine yardım göndermek için buraya tıklayarak siteye gidebilir veya aşağıdaki hesap numarasına istediğiniz miktarda bağış yapabilirsiniz. 

  • İş Bankası IBAN: TR TR120006400000110211380059
  • Kripto para ile bağış yapmak isteyenler için BEP20 Cüzdan adresi*: 0xB67705398fEd380a1CE02e77095fed64f8aCe463
*Haluk Levent, kripto para ile bağış yapılması için MASAK'tan izin alındığını açıkladı.

Ahbap Derneği tarafından paylaşılan güvenli bölgelerin haritasına da buradan ulaşabilirsiniz