Anasayfa /  Politika /  DEM Parti

DEM Parti, alındı belgesi verildiğini belirterek, İstanbul'da seçimlere katılacaklarını duyurdu!

DEM Parti, kamuoyunda yer alan geç başvuru nedeniyle 31 Mart'ta İstanbul'da aday gösterilemeyeceğine ilişkin iddiaları yalanladı. Parti avukatları, İl Seçim Kurulu tarafından kendilerine "Alındı Belgesi" verildiğini belirterek, seçimlere katılacaklarını duyurdu.

Abone ol
Abone ol 20 Şubat 2024 20:14

DEM Parti Resmen Açıkladı: "İstanbul İçin Alındı Belgesini Aldık"

Yüksek Seçim Kurulu’nun siyasi partilere yerel seçim aday listelerini sunmaları için verdiği süre bugün 17.00'de sona erdi.

DEM PARTİ AVUKATLARI: "ALINDI BELGESİ ALDIK"

Başvurunun sona ermesinden sonra ortaya atılan bir iddia siyaset kulislerini salladı. DEM Parti'nin İstanbul adayı için geç kaldığı iddiası büyük yankı uyandırırken, parti kaynakları konuya ilişkin iddiaları yalanlayarak "Başvurumuzu sorunsuz şekilde, zamanında gerçekleştirdik" dedi.

Tartışmaların büyümesi sonrası DEM Parti avukatları İl Seçim Kurulu'na giderken, burada kendilerine 'alındı belgesi' verildiğini ve seçimlere sorunsuz şekilde katılabileceklerini duyurdu.

DEM PARTİ AVUKATLARI İL SEÇİM KURULU'NDA

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne girecek siyasi partilerin aday listelerini İl Seçim Kurulu'na teslim etmeleri için verilen süre bugün saat 17.00 itibariyle doldu. DEM Parti'nin İstanbul adaylarının listesini İl Seçim Kurulu'na geç verdiği iddialarının ardından, DEM Parti Avukatları İl Seçim Kurulu'na geldi. İl Seçim Kurulu'nda yapılan görüşmelerin ardından avukatlar İl Seçim Kurulu'ndan ayrıldı. Gazetecilerin, "Başvurunuz kabul edildi mi?" sorusu üzerine avukatlar, "Kabul edildi bir problem yok. Başvuru süresinde hiçbir problem yok" dediler.

DEM PARTİ İÇİN GEÇ BAŞVURU İDDİASI

DEM Parti'nin İstanbul'a ilişkin başvurularını 17.00 sonrasında yaptığı ve geç başvuruda bulunduğu gerekçesiyle İstanbul İl Seçim Kurulu tarafından sunulan aday listelerinin kabul edilmediği iddiası kamuoyunda büyük bir etki yarattı.

TEMELLİ, İDDİALAR HAKKINDA HALK TV'YE KONUŞTU

Konuya ilişkin Halk TV'ye açıklamalarda bulunan DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, geç başvuru konusunda bir kaza olduğunu, konuya ilişkin İstanbul İl Seçim Kurulu ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

DEM PARTİ KONUYLA ALAKALI PAYLAŞIM YAPTI

DEM Parti, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır." ifadelerini kullanarak iddiaları yalanladı.

 

 

Yorumlar