Anasayfa /  Popüler  /  Kim kimdir

Daron Acemoğlu kimdir? Daron Acemoğlu nereli kaç yaşında?

İnternet üzerinde son günlerde Daron Acemoğlu kimdir? Daron Acemoğlu nereli kaç yaşında? gibi araştırmalar yapılıyor. İşte konu ile ilgili bilgiler...

Abone ol
Abone ol 01 Temmuz 2018 00:46

Daron Acemoğlu kimdir? Daron Acemoğlu  nereli kaç yaşında? gibi tüm merak edilen soruların cevapları bu haberimizde yer alıyor.

DARON ACEMOĞLU KİMDİR?

3 Eylül 1967 İstanbul'da dünyaya gelen Daron Acemoğlu ilk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 1986 yılında Galatasaray Lisesi'ni bitiren Acemoğlu, lisans derecesini İngiltere'nin York Üniversitesi'nde aldı. Yüksek lisans ve doktora derecelerini ise bu dalda en prestijli okullardan olan London School of Economics'ten aldı. 2000 yılında profesörlüğe yükselen Acemoğlu, 1993'ten bu yana ABD'deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde ders veriyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SANAT BÜYÜK ÖDÜLÜ'NÜ KAZANDI

Acemoğlu'nun The Economic Journal'da yayınlanan bir çalışması "1996 Yılının En İyi Makalesi" ödülünü aldı. Acemoğlu ayrıca 2005 yılında, ekonomi bilimine en büyük katkıyı yapan 40 yaş altındaki bilim adamlarına verilen John Bates Clark madalyası ile ödüllendirildi. Acemoğlu'nun ilgi alanı içine giren başlıca konular, siyasal ekonomi, ekonomik kalkınma, ekonomik büyüme, gelir ve ücret dengesi eşitsizliği. En güncel çalışmaları ise "kurumların ekonomik gelişim ve siyasal ekonomideki yeri" üzerine. Bu alandaki çalışmaları, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından 2006 yılında "Bilim Ödülü"ne layık görüldü. Acemoğlu, 2013 yılında da klasik büyüme ve kalkınma teori ve modellerine farklı bir perspektifle yaklaşımı nedeniyle T.C. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü aldı.


Etiketler Daron Acemoğlu
Yorumlar