Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

İbrahim Kalın'dan Tahran Zirvesi açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kabine toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Kalın Tahran'da yapılan Türkiye - Rusya - İran zirvesinin televizyonlarda canlı yayınlanmasını kendilerinin de beklemediğini söyledi.

Abone ol
Abone ol 11 Eylül 2018 18:37

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplantısı sonrasında açıklama yaptı. İbrahim Kalın Tahran'da yapılan Türkiye - Rusya - İran zirvesinin televizyonlarda canlı yayınlanmasını kendilerinin de beklemediğini söyledi. Kalın, "Açıkçası bizim de beklemediğimiz bir biçimde müzakere kısmı canlı yayınlandı. Bu da hayra vesile oldu. Cumhurbaşkanımızın insani duyarlılık noktasında, İdlib’e yönelik saldırının önlenmesi için nasıl gayret içinde olduğunu bütün dünya da görmüş oldu" dedi.

İşte Kalın'ın açıklamalarından satır başları:

Türk ekonomisi, uluslararası yatırımcılara güven veren bir ekonomi olmaya devam etmektedir. Bildiğiniz gibi ikinci çeyrek büyümemiz de 5,2 oranında geldi.

Bu da Türk ekonomisin bütün bu zorluklara, olumsuz etkilere rağmen Türk ekonomisinin büyümeye devam ettiğini gösteriyor. Önümüzdeki günlerde alacağı tedbirler, temaslar da devam edecek.

BM Genel Kurulu münasebetiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın bir New York Amerika ziyareti olacak. Orada da yatırımcılarla bir takım görüşmeleri olacak.

Türk ekonomisiyle ilgili bir panik havasının olmadığını özellikle ifade etmek istiyorum. Türbülans gibi görünen dönemin de kısa sürede aşılacağından biz eminiz.

Bildiğiniz gibi hafta başında yeni eğitim yılı başlıyor. Milli eğitim bakanımızın sunumu oldu. Yeni dönemle ilgili alınan tedbirler takdim edildi. Güvenlik noktasında, bütün öğrencilerimizin huzur içinde yeni eğitim yılına başlaması için Milli Eğitim Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığımız arasında görevlendirme yapıldı. Gerekli bütün tedbirler alındı. Bu uygulamaları da hep birlikte göreceğiz. Pazartesi yeni güvenlik önlemlerini göreceğiz.

Bunun yanında yine Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız arasında 60 bin temizlik, 20 bin de sivil güvenlik görevlisinin görevlendirilmesiyle ilgili çalışma başlatıldı.


Yorumlar