Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Erdoğan Kartal'daki enkaz alanında: "Buradan almamız gereken dersler var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Kartal'daki enkaz alanına geldi. Erdoğan, Kartal'da çöken binanın enkazında incelemelerde bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, "Bütün çalışmalardan sonra kararlı bir şekilde adım atacağız" dedi.

Abone ol
Abone ol 09 Şubat 2019 12:33

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal'da çöken 8 katlı binanın enkaz alanına geldi. Erdoğan, burada bakanlarda ve yetkililerden gelinen son durumu ve arama kurtarma çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Erdoğan'ın daha sonra hastaneye geçerek yaralıları ziyaret edeceği belirtiliyor. 8 katlı binanın çökmesi sonucu şu ana kadar 17 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

ERDOĞAN'DAN KARTAL'DAKİ ÇÖKEN BİNAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Erdoğan olay yerindeki inceleme öncesi Tuzla'da Test ve Eğitim Gemisi Ufuk'un (A-591) denize iniş töreninde konuya ilişkin açıklama yapmıştı.Erdoğan Kartal'da çöken binayla ilgili olarak, Erdoğan şunları söyledi:

"Kartal'daki bir binanın çökmesiyle ebediyete uğurladığımız 16 kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum, enkazdan çıkan kardeşlerime Allah'tan şifa diliyorum. Şu anda enkaz altında olup da kurtarma çalışmaları devam eden, bütün bu çalışmalarda ellerinden gelen gayreti ortaya koyan, gerek tüm bakan arkadaşlarıma, tüm kurumların temsilcilerine, özellikle oradaki operatörlere, hepsine şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Bu enkazın altında kalan kardeşlerime de sağlık sıhhatle kavuşmayı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Buradan almamız gereken dersler var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kartal'da çöken binanın enkazında incelemelerde bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, "Bütün çalışmalardan sonra kararlı bir şekilde adım atacağız" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, Kartal'da çöken binanın olduğu alanda incelemelerde bulundu. İnceleme sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda çalışmalar devam ediyor. Hastaneye oradan da cenaze törenine geçeceğiz. Buradan almamız gereken birçok ders var. Gerek başsavcımız, bilirkişi heyetimiz, bakan arkadaşlarımız hepsi çalışmalarını sürdürüyor. Değerlendirme yapıp adımları atacağız. Bütün çalışmalardan sonra kararlı bir şekilde adım atacağız" dedi. 


Yorumlar