Anasayfa /  Güncel

Cumhurbaşkanı'nın eski Basın Danışmanı Lütfullah Göktaş, Hakan Fidan'ın Basın Başdanışmanı oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun yıllar basın başdanışmanlığı görevini üstlenen Lütfulah Göktaş, daha önce Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi olarak atanmıştı. Şu anda ise Göktaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Basın Başdanışmanı olarak atanmıştır.

Abone ol
Abone ol 21 Ekim 2023 13:30

10 Ağustos 2014’ten 2018 sonuna kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın basın başdanışmanı olarak görev yapan Büyükelçi Lütfullah Göktaş, Vatikan Büyükelçiliği görevinin ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Basın Başdanışmanlığı görevine getirildi. 

2019-2023 yıllarında Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi olan Lütfullah Göktaş, şubat ayında görevini tamamlayıp yurda dönmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı bünyesinde merkez büyükelçi olarak görev aldı. Göktaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından basın başdanışmanı olarak görevlendirildi.

Göktaş'ın konvansiyonel ve dijital medya ile ilişkilerin düzenlenmesi ve koordinasyonunun yanı sıra, basınla ilgili tüm faaliyetlere ve açıklamalara yönelik içerik oluşturma işini de üstleneceği kaydedildi.

Göktaş, 10 Ağustos 2014 tarihinden 2018 yılının sonuna kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basın başdanışmanı olarak görev yapmıştı. Daha önce, Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde ise 2011-2014 yılları arasında Başbakanlık Basın Başmüşaviri olarak görev yapmıştı. Büyükelçi Göktaş'a 2018 yılında İtalya, ardından 2022 yılında Vatikan tarafından devlet nişanı verilmişti.

 

Yorumlar