Anasayfa /  Foto Galeri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu’nu kabul etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu’nu kabul etti. Yapılan görüşmede TBB Yönetim Kurulu tarafından bankacılık sektörünün gündemindeki konular hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a bilgi sunularak; küresel ekonomi, Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektöründe yaşanan son gelişmeler değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu’nu kabul etti - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, toplantıda makroekonomik hedefler ve ekonomide yol haritasını içerecek Orta Vadeli Program hazırlıklarının ilgili tüm tarafların görüşlerini alarak hazırlandığını belirtti.  

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu’nu kabul etti - Sayfa 2

Yılmaz, “Ülkemizi sürdürülebilir finansman ve katılım finans alanında küresel ve bölgesel bir cazibe merkezine dönüştüreceğine inandığımız İstanbul Finans Merkezi’nde, bankacılık sektörümüzün kıymetli temsilcileri ile bir araya gelerek eylül ayı içerisinde açıklayacağımız OVP kapsamında talep, görüş ve önerilerini dinledik. Elbette bu istişare sürecini tek bir toplantıyla sınırlı görmüyoruz; ekonominin paydaşlarından gelen görüş ve önerileri karar alma süreçlerine sürekli olarak yansıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu’nu kabul etti - Sayfa 3

“Orta Vadeli Program’dan net beklentimiz, belirsizlikleri azaltması; yatırımcıları ve diğer aktörler için öngörülebilirliği artırmasıdır” şeklinde konuşan Yılmaz sözlerine, “Kamu kesimi, finansal kuruluşlar ve reel sektör hep birlikte çalışarak konjonktürel ekonomik sorunları birer birer aşacağımıza inanıyoruz. OVP Hazırlıkları Kapsamında Finans Sektörü İstişare Toplantımıza katılan tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” diye son verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu’nu kabul etti - Sayfa 4

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ise, küresel ekonomide zor bir dönemde geçildiğini, başta gelişmiş ülkeler olmak üzere çok sayıda ülkenin büyümenin sürdürülmesi, enflasyonun makul bir düzeye indirilmesi ve borç stokunun doğru yönetilmesi amacıyla ekonomi politikasında dengeli bir yaklaşım arayışı içinde olduğunu belirtti.