Anasayfa /  Ekonomi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ek zam müjdesi!

Memur ve memur emeklisine ocak ayında geçerli olmak üzere yüzde 30.5 zam yapılmıştı. En düşük emekli aylığı da 2500 liraya yükseltilmişti. SGK ve Bağ-Kur emeklileri ise enflasyon oranında zam almış, herhangi bir ek zam alamamışlardı. Döviz kurunun yükselmesi, enflasyonun artması üzerine bugün çalışanlara yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yeni bir zam sinyali geldi. Erdoğan, temmuz ayında çalışanların durumunun yeniden değerlendirileceğini açıkladı.

Abone ol
Abone ol 12 Ocak 2022 14:48

Hükümet asgari ücrete 2022 yılı için yüzde 50'nin üzerinde ek zam yapmıştı.

Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve memur emeklisine ise yüzde 30.5 zam yaptıklarını açıklamıştı.

Erdoğan'ın açıklamasında en düşük emekli aylığı ise 2500 liraya yükseltilmiş, ancak emeklilerin ek zam talebi karşılık bulmamıştı.

Memurlara yapılan ek zam da Memur-Sen tarafından yetersiz bulunmuştu.

Dolar kurundaki yükseliş sürerken de enflasyon artmış ve bir çok ürün zam üstüne zam görmüştü.

Ek zam sinyali

AK Parti Grubu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizde de elbette enflasyon sorunu vardır. Türkiye enflasyona ilave olarak döviz kuru dalgalanması gibi can yakıcı sorunla da boğuşmuştur.

Döviz kurunda olduğu gibi enflasyonda da bir şişkinliğin olduğu ortadadır. En kısa sürede bu şişkinliği ortadan kaldırarak milletimizin haksız bir fiyat yükünün altında kalmasının önüne geçeceğiz." dedi.

Erdoğan, "Milletimizin hiçbir kesimini  enflasyon karşısında  ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Önümüzdeki Temmuz ayında gerekirse çalışanlarımızın durumlarını yeniden değerlendireğiz." ifadelerini kullandı.

 

Etiketler Zam Emekli memur işçi
Yorumlar