Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan KYK Borçları Hakkında Flaş Açıklama

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun seçim programlara katılmaya devam ediyor.

Abone ol
Abone ol 20 Mart 2019 17:20

Dün akşam katılmış olduğu bir programda gündemi değerlendirirken KYK borçları da soruldu.

KYK borçları için af ya da indirim gibi bir çalışma olup olmadığı sorusuna ise olumsuz olarak cevap verdi. Bu borçlar için ‘sildim, gitti’ demenin kolay olduğunu söyledi gerçekçi davranmak gerektiğini söyledi.

Devlete Çok Görmeyin! Erdoğan üniversitelerdeki harçların kendi dönemlerinde kaldırıldığını söyledi. Kredinin çok avantajlı olduğunu belirtti.

Kredilerin iş bulunduğu zaman faizsiz olarak, taksitlendirilerek ödeneceğini söyledi. Taksitlerin de çok düşük olduğunu ve sigortalı olarak çalışmaya başlanınca ödemelerin de başlayacağını söyledi.

Tüm bu kolaylıkları hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kadarını da devlete çok görmeyin. Kendisinin de devletten aldığı kredi ile okuduğunu belirtti.

Kendi emeği ile okumanın, işe başlamanın ve sonrasında kendi borcunu kendisinin ödemesinin huzurunun başka olduğunu söyledi.

Tüm bu açıklamalar gösteriyor ki KYK borçlarının silinmesi için hiçbir çalışma yapılmıyor. İndirim yapılması da söz konusu değil. Hatta uzun vadede böyle bir çalışmanın yapılacağına dair bir çalışma olmayacak.


Yorumlar