Anasayfa /  Foto Galeri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KOSGEB müjdesi: Destekler genişletilecek

KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı), sağladığı desteklerle sayısız kişiye iş fırsatı sunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu akşam kabine toplantısının ardından yaptığı açıklama ile KOSGEB desteklerinin genişletileceğine yönelik müjdeyi verdi. Peki, KOSGEB nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KOSGEB müjdesi: Destekler genişletilecek - Sayfa 1

KOSGEB, mikro ve küçük işletmelere (MKİ) hızlı destek programı kapsamında başvuruları sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KOSGEB müjdesi: Destekler genişletilecek - Sayfa 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meslek lisesi ve üniversite mezunlarını istihdama dahil etme için KOSGEP çalışmasını duyurdu. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KOSGEB müjdesi: Destekler genişletilecek - Sayfa 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezunlara yönelik geliştirilen KOSGEB desteği hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: KOSGEB destekleriyle ilgili bir müjdemizi paylaşmak istiyorum. Nisan ayında küçük işletmelere yönelik hızlı destek programı başlatmıştık. Bu programın kapsamını genişletiyoruz. Yeni mezun gençlerin istihdamı teşvik edilecek. Son 12 aydaki çalışan sayısını koruyup, meslek lisesi, üniversite mezunu gencimizi en az 12 ay boyunca istihdam eden işletmelerimize, 100 bin lira destek veriyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KOSGEB müjdesi: Destekler genişletilecek - Sayfa 4

Kadın istihdamında bu rakam 110 bin lirayı buluyor. Mikro işletmelerde 2 ve küçük işletmelerde 5 personele kadar uygulanacak bu destek rakamı faizsiz olarak 2 yıl sonra 24 ayda geri ödenecek. Amacımız bu programla 75 bin yeni istihdam.