Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na bir dava daha...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin dünkü grup toplantısında partililere ve halka seslenerek saat 22.00'de "bir kaçış planının anatomisini" ifşa edeceğini söylemişti. CHP lideri dün yayınladığı bir video ile TÜRGEV ve Ensar vakfı ile ilgili önemli iddialar gündeme getirdi. AK parti cephesinden Kılıçdaroğlu'na sert eleştireler gelirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı da bir açıklama yaptı ve 'yasal yollara başvurulacak' dedi.

Abone ol
Abone ol 25 Mayıs 2022 18:33

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili yayınladığı son videosu siyaset gündemini harekete geçirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında partililere ve halka seslenerek saat 22.00'de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğini söylemişti.

Kılıçdaroğlu o açıklamasında, "Erdoğan vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktarıyor. Yurtdışındaki yapının başlarında da Erdoğan'ın aile bireyleri geliyor. O yabancı ülkede oturma ve çalışma izni çıkartma istiyorlar paravan yapı üzerinden O birkaç yüz kişilik kurtarma operasyonunda sen yoksun. Akşam 22'de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim, milletimi de bekliyorum. Erdoğan sakın reddetmeye kalkma, bütün belgeler elimizde." ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu beklenen videoyu, "Onlar kaçacak yer ararken, bizim başka memleketimiz yok. Biz bir yere gitmiyoruz, bu devleti birlikte ayağa kaldıracağız. Başını dik tut sevgili halkım. Sen varsın ve daha iyisini hak ediyorsun. Geliyor mutlu, huzurlu günler! #BizeKatılın" notuyla paylaştı.

 AK Parti'den tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bu iddialara "Bunu daha önce de söylemişti. Ancak milletimiz 15 Temmuz gecesi kimin tanklara karşı milletiyle beraber direndiğini, kimin de tankların yol vermesiyle kaçtığını görmüştür" ifadesiyle yanıt vermişti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan ile ilgili iddialarını konu alan videoyu dün sosyal medya hesabından paylaştı.

 

Erdoğan'ın avukatı açıklama yaptı: Yasal yollara başvurulacaktır

Kılıçdaroğlu'nun videoyu yayınlamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan avukatı aracılığı ile yasal yollara başvurdu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik mesnetsiz isnatları, akıl ve izan dışı iftiraları nedeniyle, Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine yasal yollara başvurulacaktır" dedi.

Yorumlar