Anasayfa /  Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Riyad'a seyahat edecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının ele alınacağı 8. Olağanüstü İslam Zirvesi'ne katılmak üzere yarın Riyad'a gitmek üzere hareket edecek.

Abone ol
Abone ol 11 Kasım 2023 15:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının ele alınacağı 8. Olağanüstü İslam Zirvesi'ne katılmak üzere yarın Riyad'a gitmek üzere hareket edecek.

Dünya susarken Türkiye mazlumların yanında

Türkiye, İsrail-Filistin çatışmasında silahların durması için yoğun diplomasi çabalarını sürdürüyor. Daha önce Ukrayna-Rusya krizinde başarılı bir arabuluculuk yaparak tahıl koridorunun açılmasını ve esir değişimini sağlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sahada

Rusya-Ukrayna savaşındaki başarılı rolüyle dünya çapında takdir toplayan Erdoğan, şimdi de İsrail ile Filistin arasındaki sorunların çözümü için aktif çabalarını sürdürüyor.

Riyad'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını değerlendirecek olan 8. Olağanüstü İslam Zirvesi'ne iştirak etmek amacıyla yarın Riyad'a doğru yola çıkacak.

Toplantının konusu Gazze

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin topraklarına ve Filistin halkına yönelik saldırıları ele almak üzere düzenlenen 8. Olağanüstü İslam Zirvesi'ne katılmak üzere 11 Kasım 2023 tarihinde Riyad'ı ziyaret edecek.

Zirve, İslam âleminin temsilcilerinin yaşanan gelişmeler karşısında atılacak somut adımlar konusunda fikir teatisinde bulunacakları bir platform sunmayı hedeflemektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, zirve oturumu sırasında katılımcı liderlere hitap edecek ve toplantı marjında ikili görüşmeler gerçekleştirecektir.

Yorumlar