Anasayfa /  Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinan Oğan ile bir araya geldi! 'İsteklerine boyun eğmeyeceğim' demişti

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinin gerçekleşeceği 28 Mayıs'a gidilirken ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın yapacağı destek açıklaması merakla bekleniyor. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu bugün ATA İttifakı'nın kritik isimlerinden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya gelmişti. Dikkat çeken görüşmenin ardından bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sinan Oğan bir araya geldi.

Abone ol
Abone ol 19 Mayıs 2023 17:29

14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanı Seçimi'nde 50+1 koşulunun gerçekleşmemesi sebebiyle gözler 28 Mayıs'a çevrildi. Seçimlerin ikinci turuna 9 gün kaldı. Ata İttifakı'nın adayı Oğan'ın hangi adayı destekleyeceği merak konusuydu. 

Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile görüşüyor.

Dolmabahçe'deki sürpriz görüşme, Erdoğan'ın resmi planında yer almıyordu. İki isim ikinci tura 9 gün kala başbaşa özel görüşmesi sürüyor.

'İsteklerine boyun eğmeyeceğim' demişti

CNN International'a konuşan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilk turunda yüzde 5'i aşkın oy oranına sahip Sinan Oğan'ın isteklerine boyun eğmeyeceğini söylemiş; Oğan'ın ikinci turda belirleyici olacağı yönündeki yorumlara yanıt olarak da Erdoğan, "Ben bu şekilde müzakere etmeyi seven biri değilim. İktidarı belirleyecek olan, halktır" demişti.

Oğan: Temel şartlarımızı masaya koyacağız

Öte yandan geçtiğimiz günlerde gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlayan Sinan Oğan, destekleyecekleri tarafa şartlarını sunacaklarını açıklarken şunları söylemişti:

"Biz kararımızı verdiğimizde Sinan Oğan'ın kararı olmayacak. Bizimle birlikte hareket eden kitlenin kararı olacak. 1-2 gün içinde kararımız netleşecek. Tabanımızın önemli bir kısmını hareket ettirme kabiliyetimiz var. Bizim temel şartlarımız var bunları masaya koyacağız. Bu şartlarımız kabul edildikten sonra biz bir yediemin gibi sigorta gibi hükümetin içinde de yer alabiliriz. Sinan Oğan çekilse, seçim sonuçlarını yarım puan farkla kaybeden Erdoğan buradan puan alır seçimi kazanırdı."

 
Yorumlar