Anasayfa /  Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan memur maaşına yapılacak zammı duyurdu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası memur ve emekli maaşlarına yapılan zamları duyurdu. Erdoğan, "Yüzde 28 oranında artış yapıldı. Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'a çıkartarak destek sağlamış oluyoruz. Hiçbir emekli 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak." dedi.

Abone ol
Abone ol 03 Ocak 2022 20:20

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrası yeni zam oranları belli olan milyonlarca emekli ve memur, ek iyileştirme için gözünü Kabine toplantısına çevirdi. Beştepe'de gerçekleştirilen kritik toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Memurumuza yüzde 2.5 ek zam yapıyoruz. Emeklilerimizle ilgili de yeni bir alt sınır belirledik. Bundan sonra hiçbir emeklimiz 2500 TL'nin altında maaş almayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Bugün enflasyon rakamları açıklandı. Vatandaşımızın bu rakamlarla karşılaşması bizi üzdü. Enflasyon oranının bu düzeyde yüksek çıkmasında döviz kurunun da etkisini olduğunu biliyoruz.

Asgari ücrete yaptığımız yüzde 50’lik artışla halkımızı enflasyona ezdirmediğimizin göstergesidir. Memurumuza yüzde 2.5 ek zam yapıyoruz.

Emeklilerimizle ilgili de yeni bir alt sınır belirledik. Bundan sonra hiçbir emeklimiz 2500 TL’nin altında maaş almayacak.

Yorumlar