Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cemevleri için alınan kararları duyurdu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni Cemevlerinin elektrik, su giderlerinin karşılanacağını ve alınan önemli kararları açıkladı.

Abone ol
Abone ol 07 Ekim 2022 15:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni Cemevlerinin elektrik, su giderlerinin karşılanacağını ve alınan önemli kararları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi'nde, Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

Sevgili canlar, değerli misafirler, kıymetli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Bugün burada ülkemiz genelinde inşası tamamlanan 4 cemevinin açılışı, 7 cemevinin de temel atma töreni vesilesiyle Alevi-Bektaşi kardeşlerimizler hasbihal etmek için bir aradayız.

Elazığ Karakoçan, Ankara Altındağ, Erzurum ve Erzincan Kemah'ta hizmete açacağımız 4 cemevinin kullanacak vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Kütahya ve Kayseri'de inşası süren, Burdur, Denizli, Bilecik, Aydın ve Kırklareli'de temelini bugün atacağımız 7 cemevinin de bir an tamamlanarak hizmete girmesini temenni ediyorum.


Bu eserlerin Alevi-Bektaşi kardeşlerimize, şehirlerimize ve ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Şu an içinde bulunduğumuz Şahkulu Sultan Dergahı ayakta tutulmuş ve ihya edilmiştir. Bunca asırdır dergahımızdan gelip geçen herkesten Allah'tan razı olsun diyor, her birini rahmetle yad ediyorum. Bu mekanlar aşk ocağıdır, edep ocağıdır, gönül ocağıdır. Buralar Hz. Peygambere ve ehlibeytine aşık olanların durağıdır. Medeniyetimize hayırlı insanlar burada yetiştirilir.

KÜLTÜR VE CEMEVİ BAŞKANLIĞI KURULUYOR

Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın ve onların bir araya geldiği mekanların tüm meselelerin devlet nezdinde takibini ve yürütmesini yapacak kurumsal bir yapı kuruyoruz.

Kültür ve Turizm Bakanlığımız kendi bünyesinde kuracağımız Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, muhtarlıklara, derneklere, belediyelere, federasyonlara bağlı cemevlerinin, tamamının yönetimini yürütecektir. Cemevi hizmetlerinden eğitim faaliyetlerine kadar tüm çalışmalar bu kurumsal yapı altında kamu güvencesi desteği ve denetimiyle yürütülecektir.

Böylece cemevlerinin aydınlatma, içme ve kullanma suyu, yapım, onarım, bakım giderlerinin karşılanması ve imar planlarındaki yeriyle ilgili tüm sorunlar çözülmüş olacaktır. Cemevlerinde erkan hizmetlerini yürütmekten sorumlu Alevi Bektaşi inanç önderlerinden talep edenlere de kurumsal yapı bünyesinde kadro verilebilecektir. Ülkemizin demokratikleşme reformlarının en önemlilerinden biri olduğuna inandığım bu adımların ülkemize, milletimize, alevi Bektaşi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

 

Yorumlar