Anasayfa /  Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Kamu işçisine zam oranı belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu işçisine zam oranını açıkladı. 700 bin kamu işçisi için zam pazarlığında gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi. Peki, Kamu işçilerine zam oranı yüzde kaç oldu? Kamu işçisi 2023 zammı ne kadar? İşte konuyla ilgili detaylar..

Abone ol
Abone ol 09 Mayıs 2023 12:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 11.30'da Beştepe'de kamu işçilerine verilecek zammı açıkladı.

700 bin kamu işçisinin zammı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamada "Refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz, böylece en düşük kamu işçisi ücretini 15 bin liraya çıkıyor. " dedi.

Zam oranı açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu işçileri zam oranıyla ilgili olarak; “Memurlarımızın maaşına Temmuz'da sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayıp refah payı artışı da yapacağız. Kamu işçileri için zammını da salı günü açıklayacağız.” cümlelerine yer vermişti.

700 bini aşkın işçinin merakla beklediği kamu işçisi toplu sözleşme zammı hakkında açıklama yapan Bakan Bilgin'de rakamın bugün açıklanacağını söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında yaptığı açıklamada "İşçilerimiz müsterih olsun, emekçileri enflasyona karşı bugüne kadar hep korumaya çalıştık. Rakamı yarın (9 Mayıs) paylaşacağız." ifadelerini kullanmıştı.

 Kamu işçisi 2023 zammı ne kadar oldu?

Toplu sözleşme ile birlikte refah payı dahil yüzde 45 zam yapıldı ve en düşük kamu işçisi ücreti 15 bin liraya çıktı.

Yorumlar