Anasayfa /  Politika

Cumhurbaşkanı adaylarının alacağı yardımlar belirlendi

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Cumhurbaşkanı adayı olacak kişilerin alacağı yardım ve bağışlar ile mal bildirimine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Adaylar, YSK tarafından belirlenecek adaylık başvurusu süresi içinde mal bildiriminde bulunmak zorunda olacak.

Abone ol
Abone ol 01 Mayıs 2018 17:57

Belirlenecek tutarın altında kalan nakdi yardımlar ise makbuz karşılığında alınacak ve seçim hesabına yatırılacak. Alınan bağış ve yardımlar sadece seçim harcamalarında kullanılacak ve başka bir amaç için tahsis edilemeyecek. Buna göre, siyasi partilerce gösterilecek Cumhurbaşkanı adayları 5 Mayıs’a kadar, seçmenler tarafından gösterilecek Cumhurbaşkanı adayları da 2 Mayıs’a kadar mal bildiriminde bulunmak zorunda olacak. 

Alınan bağış ve yardımlardan belirtilen limiti (13 bin 916 TL) aşan miktar ile harcanmayan kısım Hazineye intikal ettirilecek. 

Seçime ittifak yaparak girecek partiler 1 ve 6 mayıs tarihleri arasında protokollerini YSK’ya bildirmek zorunda. 14 mayısta ise adayların oy pusulasındaki yeri belirlenecek. 13 Mayısta da Cumhurbaşkanı kesin aday listesi yayımlanacak. Kesin aday listelerinin yayımlanma tarihi ise 30 mayıs. 


Yorumlar