Anasayfa /  Politika

Cumhurbaşkanı adayları belli oldu mu? Cumhurbaşkanı adayları kimler?

Ülkemiz de 14 Mayıs'ta gerçekleşen olan Cumhurbaşkanı Seçimi için, YSK tarafından aday gösterilecek isimler belli oldu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 22 Mart 2023 20:10

Ülkemiz de 14 Mayıs'ta gerçekleşen olan Cumhurbaşkanı Seçimi için, YSK tarafından aday gösterilecek isimler belli oldu. İşte detaylar...

YSK'nın internet sayfasında yer alan karara göre, seçmenler tarafından aday gösterilecek cumhurbaşkanı adayları belli oldu. Cumhurbaşkanı adaylığı için TBMM’de grubu olan ya da son seçimde yüzde 5 oy alan siyasi partilerin göstereceği adaylar ise 23 Mart 2023 günü belli olacak.

CUMHURBAŞKANI ADAYLARI KİMLER?

Meclis’te grubu olan partiler tarafından aday gösterilmesi beklenen Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu dışında 11 aday daha bulunuyor ancak bu 11 adayın seçime katılabilmesi için 27 Mart tarihine kadar 100 bin seçmenin imzasını alması gerekiyor.

Yüksek Seçim Kurulu'nun, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerden başvurusu kabul edilenlere ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerden, alfabetik sıraya göre, Davut Turan, Doğu Perinçek, Erkan Trükten, Halil Murat Ünver, Hilmi Özden, İrfan Uzun, Muhammed Ali Fatih Erbakan, Muharrem İnce, Sinan Oğan, Tevfik Ahmet Özal ve Yakup Türkal'ın kanunda aranan şartları taşıdıkları anlaşıldığından başvuruları onaylandı. 

Yorumlar