Anasayfa /  Foto Galeri

Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı? Son ankette dikkat çeken sonuç

Konsensus araştırma şirketi 530 ilçe de gerçekleştirdiği seçim anketinin sonuçlarını yayımladı. Anket çalışmasına göre AK Parti ve MHP’den oluşan cumhur ittifakı 51.4’e ulaşırken, CHP, İYİ Parti, Saadet ve DP’den oluşan millet ittifakı ise yüzde 34.2 oranında kalıyor. Cumhur ittifakı ile millet ittifakı arasındaki fark 17.2 çıkıyor.

Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı? Son ankette dikkat çeken sonuç - Sayfa 1

Muhalefet partilerinden erken seçim çağrıları giderek yükselirken kamuoyu araştırma firmalarından anket sonuçları gelmeye devam ediyor. Anket sonuçlarına göre hangi parti önde? İttifakların oy oranları kaç? İşte ayrıntılar...

Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı? Son ankette dikkat çeken sonuç - Sayfa 2

SON ANKET SONUÇLARI ORTAYA KOYDU
Seçmenin nabzını tutan Konsensus Araştırma, Türkiye'nin Aralık ayında yaptığı anket sonuçlarını açıkladı. 5-15 Aralık tarihleri arasında 81 il, 530 ilçe ve 87 seçim çevresinde seçmen ile görüşen anket şirketi vatandaşın erken seçim ile ilgili görüşlerini, ittifak kararını ve partilerin oy oranlarını ortaya koydu.

Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı? Son ankette dikkat çeken sonuç - Sayfa 3

SEÇMEN HANGİ İTTİFAKI TERCİH ETTİ?
Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi, Murat Sarı’nın başkanı olduğu Konsensus araştırma şirketinin sonuçlarını köşesinde değerlendirdi. Abdulkadir Selvi'nin yazısı şu şekilde:

Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı? Son ankette dikkat çeken sonuç - Sayfa 4

HALK ERKEN SEÇİM İSTİYOR MU?
Türkiye bir dönemler seçim yapmaktan yorgun düşmüştü. Seçim havasından kurtulamadığımız için bir türlü kalıcı yatırımlara yönelememiştik. Muhalefet 2021 yılı için erken seçimi dillendirmeye başladı. Hatta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tarih bile verdi. 2021’in haziran ayında erken seçime gidilmesini beklediğini açıkladı. Kılıçdaroğlu ilk başlarda erken seçime karşıydı ama son dönemlerde Akşener’den bile daha fazla erken seçim yanlısı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli ise erken seçime karşı çıktı. Peki erken seçim konusunda halkımız ne düşünüyor?